ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στην Αρχαία Νεμέα η τέφρα του Στέφανου Μίλλερ

Γύρω στις 12 το μεσημέρι, η τεφροδόχος του Στέφανου Μίλλερ μεταφέρθηκε στην Αρχαία Νεμέα, στο χώρο όπου αφιέρωσε τη ζωή του.

Την τέφρα του διάσημου φιλέλληνα συνόδευσαν από το Αποτεφρωτήριο τα παιδιά δύο ανθρώπων που τον βοήθησαν όταν πρωτοήρθε για ανασκαφές στη Νεμέα, ο γιος του τότε προέδρου Παρμενίωνα Δημητρίου, Κωνσταντίνος, φαρμακοποιός στο επάγγελμα και και ο γιος του συμβολαιογράφου Δημητρίου Καλλή, Αριστοτέλης, γιατρός.

Μια αρχαιοελληνική λήκυθο είχε διαλέξει για  τέφροδοχο  ο «ευπατρίδης» της αρχαιολογίας, ο παγκοσμίου φήμης φιλέλληνας αρχαιολόγος Στέφανος  Μίλλερ, ο οποίος αποτεφρώθηκε χθες, στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, όπως είχε επιλέξει να γίνει για όταν θα έφευγε από τη ζωή.

Στο τουριστικό περίπτερο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη του, όπου την τεφροδόχο του Στέφανου Μίλλερ κρατούσε ένας κάτοικος, άμεσος συνεργάτης του, ο Αθανάσιος Ασιμης, ενώ παρέστησαν πολλοί φίλοι του, πλήθος συγχωριανων και τοπικοί παράγοντες για να τιμήσουν αυτό τον «πραγματικό» Έλληνα. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστάσιος Δαρσινός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναβίωσης Νέμεων Αγώνων Σπύρος Κυριάκος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΝΑ, ο τέως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρχαίας Νεμέας Ν. Παπαδόπουλος. Επίσημη τιμητική εκδήλωση θα γίνει αργότερα, σε συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νεμεας.

 

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies