Κορίνθου

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για τον Βοχαΐτικο Βλάχικο Γάμο!

Με ιδιαίτερη χαρά η Κοινότητα Ζευγολατιού, η Φιλαρμονική Ζευγολατιού, η Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού και ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας ξεκίνησαν και φέτος τις προετοιμασίες για τον Βοχαΐτικο Βλάχικο Γάμο που βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024, στο Ζευγολατιό, συνεχίζοντας μια παράδοση δεκάδων ετών.
Οι πρόβες έχουν πυκνώσει και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία του Άρη Σταύρου τα συμπεθεριά, η προξενήτρα, ο παπάς, ο γαμπρός και η όμορφη νύφη μας, ετοιμάζονται να σας υποδεχθούν στον γάμο της χρονιάς! Η προσπάθεια ενισχύεται με την συμπαράσταση και την αιγίδα του Δήμου Βέλου-Βόχας.
Το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο του Ζευγολατιού, από τις αρχές του 20ου αιώνα και επί σειρά ετών πραγματοποιούταν στην αγορά του χωριού την Καθαρά Δευτέρα, με μεγάλη επιτυχία. Η προφορική παράδοση της Βόχας, διασώζει την διοργάνωση ως το πλέον σημαντική εκδήλωση των Αποκριών που συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των κατοίκων όλων των γύρω χωριών. Το έθιμο είχε να παρουσιαστεί στο κοινό από το 1994, μέχρι που πέρυσι καρποφόρησαν οι προσπάθειες των διοργανωτών φορέων και ο Βοχαΐτικος Βλάχικος Γάμος ξαναζωντάνεψε μετά από 29 χρόνια.
Έτσι λοιπόν, ο γαμπρός, ο Βέλος, και η νύφη, η Βόχα, σας περιμένουν την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 να γίνετε μάρτυρες στον περιώνυμο γάμο τους και κυρίως να παρακολουθήσετε τις σκληρές «διαπραγματεύσεις» των συμπεθέρων για την προίκα!

Info:
Βοχαΐτικος Βλάχικος Γάμος | Αποκριάτικο Δρώμενο
Πότε: Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024, ώρα 12:00 μ.μ.
Πού: Αγορά Ζευγολατιού Κορινθίας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια Σκηνοθεσία: Άρης Σταύρου
Διοργάνωση: Κοινότητα Ζευγολατιού, Φιλαρμονική Ζευγολατιού, Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας
Υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου-Βόχας

Σχετικές αναρτήσεις

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

admin2020

Η επέτειος της μάχης του Ισθμού και των Εξαμιλίων

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies