Uncategorized

Στη Θεσσαλονίκη με τον Πρωθυπουργό ο Χρίστος Δήμας, για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά πραγματοποίησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της εταιρείας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας κατά την διάρκεια της ομιλίας του (επισυνάπτεται παρακάτω) στα εγκαίνια τόνισε πως η Pfizer έχει ήδη προσλάβει πάνω από 500 εργαζόμενους και συνολικά το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.100 νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενώ σημείωσε πως το 15% των εργαζομένων είναι Έλληνες επιστήμονες που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation – CDI) αναπτύσσει καινοτόμες ψηφιακές και τεχνολογικές λύσεις που προάγουν την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων για τους ασθενείς. Παράλληλα προτεραιότητα του Κέντρου αποτελεί η σύναψη ισχυρών συνεργασιών με ταλέντα της ακαδημαϊκής και επιστημονικής Ελληνικής κοινότητας και τοπικών φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας.
Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών αποτελεί μια κεντρική παγκόσμια πλατφόρμα εδραιωμένη σε όλον τον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer, εξυπηρετώντας ένα εύρος υπηρεσιών όπως: Οικονομικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Εταιρικού Μετασχηματισμού, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσίες Προμηθειών.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας ενώ ομιλίες, επίσης, πραγματοποίησαν ο Bill Carapezzi, EVP Global Services and Transformation της Pfizer και η Lydia Fonseca, EVP Chief Digital and Technology Officer της Pfizer.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα επιτάχυνε δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της χώρας. Επίσης επεσήμανε, πως η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμός της Ελληνικής οικονομίας, στην κατεύθυνση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Δήμας εστίασε επίσης στο γεγονός πως η Ελλάδα γίνεται κόμβος μεγάλων ξένων επενδύσεων και πρόσθεσε πως η χώρα μας πλέον προσανατολίζεται στην καινοτομία, την εξωστρέφεια, στην τεχνολογία, τις επιστήμες και σε κλάδους αιχμής.

 

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα:

«Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί στη νοτιοανατολική Ευρώπη στην έρευνα και την καινοτομία. Με τη σημερινή επένδυση γνωρίζουμε ότι, όχι μόνο πετυχαίνουμε αυτό το στόχο, αλλά η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί και σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι η Pfizer στηρίζει ενεργά το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας. Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα προς κάθε κατεύθυνση είναι πως η Ελλάδα είναι πλέον ελκυστική χώρα για επενδύσεις. Οι στρατηγικές επενδύσεις στον χώρο της Καινοτομίας, που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των αγορών όχι μόνο στην ελληνική οικονομία αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε.»

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΝΕΜΩΝ-ΚΑΙΡΟΥ ΕΜΥ

admin2020

Στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με το νέο διοικητή ΔΙΚΕ Υποστράτηγο Απόστολο Τσουλουβή

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies