ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στις 1000 οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα ημερησίως!!!

Ξεκίνησαν  οι μαζικές διακοπές ρεύματος λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των λογαριασμών ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία της ΡΑΕ αναδεικνύουν την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια στην ακρίβεια ηλεκτρικού ρεύματος. Η ανεξέλεγκτη ενεργειακή ακρίβεια ξεπέρασε τα όρια χιλιάδων καταναλωτών, με χιλιάδες νοικοκυριά να βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα να πέσουν στο σκοτάδι.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Κ. Μανιάτης έκανε γνωστό πως κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια έχουμε 1.000 με 1.100 αποκοπές σε καθημερινή βάση. Μόνο στην Αττική κόβεται το ρεύμα σε 500 σπίτια την ημέρα.

 

Επί της διαδικασίας, ο κ. Μανιάτης είπε πως ο ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνει κλήση ώστε να στείλει τα συνεργεία για αποκοπή αν υπάρξουν δύο καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των τιμολογίων ρεύματος. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς με τις αυξημένες τιμές Μαρτίου – Απριλίου που θα έρθουν το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα φουσκωμένοι.

 

Από την πλευρά του, μιλώντας χθες Τρίτη 26 Απριλίου στο Kontra ο Πρόεδρος Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ κ. Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε πως «στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας και Θράκης σε εβδομαδιαία βάση έχουμε 1.200 αιτήσεις για αποκοπές. Σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιόνια Νησιά περίπου 1.600 αιτήσεις και στην Κρήτη περίπου 1.000 την εβδομάδα».

 

Από την διακοπή του ρεύματος δεν εξαιρούνται ούτε τα ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Αδαμίδης, τα μοναδικά σπίτια στα οποία δεν θα κοπεί το ρεύμα εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών είναι όσων καταναλωτών διαθέτουν μηχανική υποστήριξη και μόνο αν το τιμολόγιο είναι στο όνομα του ανθρώπου που έχει το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, οι διακανονισμοί εξυπηρετούνται με μεγάλη δυσκολία όταν καταφθάνουν νέοι, υψηλότεροι τρέχοντες λογαριασμοί. Οι μεγάλοι ιδιωτικοί πάροχοι κάνουν διακανονισμούς από τρεις έως πέντε μηνιαίες δόσεις, ενώ η ΔΕΗ εφαρμόζει το πρόγραμμα ρύθμισης μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις, ωστόσο πρώτα δίνεται προκαταβολή.

 

Συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ, ο διακανονισμός γίνεται σε οκτώ δόσεις για οφειλές από 500 έως 1.000 ευρώ, ενώ για οφειλές ποσών πάνω από 3.000 ευρώ γίνεται έως 18 ή 24 δόσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στον συγκεκριμένο νομό, 1 στους 4 καταναλωτές δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τα φουσκωμένα τιμολόγια, ενώ το 65% δηλώνουν πως τους θεωρούν υψηλούς και τους δυσκολεύει η αποπληρωμή τους.

 

Αντίθετα, μόλις το 9% και 13% των νοικοκυριών δηλώνουν ότι οι λογαριασμοί είναι φυσιολογικοί ή χαμηλοί και δεν δυσκολεύονται στην αποπληρωμή τους, αντίστοιχα ενώ και οι επιχειρήσεις βρίσκονται στη δίνη της ενεργειακής ακρίβειας, με το 82% εξ’ αυτών να αντιμετωπίζει αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Την ίδια στιγμή βέβαια αυξάνεται και ο αριθμός όσων επιλέγουν να κάνουν μαζικές αγωγές κατά των εταιρειών ρεύματος για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

 

Όπως είπε ο δικηγόρος του ΙΝ.ΚΑ., Αλέξης Αλεξόπουλος, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 1.000 πολίτες για μαζική αγωγή.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies