ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΥγεία

Στις 14 Σεπτέμβρη η πλατφόρμα για 3η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους

Την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη ανοίγει η πλατφόρμα για τους ανοσοκατεσταλμένους ώστε να κλείσουν ραντεβού για την 3η δόση εμβολίου (ή την «αναμνηστική» όπως την χαρακτηρίζουν), σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενημέρωσε πως τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (και υπολογίζονται σε 285.000 άτομα) θα λάβουν ειδοποίηση στο κινητό τους.

 

Όπως είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, μετά από αυτούς η πρόταση που είναι σε τελική φάση επεξεργασίας, θα είναι όσοι φιλοξενούνται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τους άνω των 60 ετών, ενώ θα προστεθεί ένας μεγάλος αριθμός υγειονομικών.

 

Είπε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια εμβολίων και επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή του προγράμματος και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με τη βιβλιογραφία που υπάρχει, το χρονικό διάστημα που πρέπει να περάσει για την 3η δόση είναι οι οκτώ μήνες, ένα διάστημα που «ίσως να είναι και σύντομο».

 

Μίλησε ακόμα για την ανάγκη εμβολιασμού των νέων και των εφήβων, αφού είναι ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων και μάλιστα πριν το άνοιγμα των σχολείων, ενώ είπε πως μελέτες στην Αμερική έχουν δείξει πως υπάρχει 10πλάσιος κίνδυνος για νοσηλεία σε ανεμβολίαστους αυτών των ηλικιών. Πρόσθεσε πως λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τις έγκυες και πως μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 29 γυναίκες, με τις 25 περιπτώσεις να είναι μέσα στο 2021 ενώ δύο κατέληξαν.

 

Τέλος, ο Μ. Θεμιστοκλέους, για το περιστατικό εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας είπε πως η ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει σύντομα θα ολοκληρωθεί και ότι είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που πήραν αυτά τα πιστοποιητικά.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies