Uncategorized

«Στο Διοικητήριο ο πρέσβης της Ιαπωνίας»

Την Καλαμάτα επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Nakayama Yasunori και συναντήθηκε στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Βασίλειος Καπέλιος, κ. Ανδρέας Τσουκαλάς και κα. Άννα Καλογεροπούλου, καθώς επίσης κι ο Βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Περικλής Μαντάς.

Ο κ. Αναστασόπουλος καλωσόρισε τον Πρέσβη «στη γη της ελιάς και του ελαιόλαδου». Στην ομιλία του ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η Μεσσηνία αποτελεί τη μεγαλύτερη από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, έχει περίπου 3.000 τ.χλμ. γεωγραφική έκταση και αριθμεί 160.000 κατοίκους. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, με εκτεταμένη ακτογραμμή και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ταχεία τουριστική ανάπτυξη που σημειώνεται στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και στην ενδοχώρα, λόγω των πολλών αρχαιολογικών μνημείων που έχει ο τόπος μας, όπως είναι τα σπουδαία κάστρα Μεθώνης, Κορώνης και Κυπαρισσίας καθώς και ο άριστα διασωζόμενος αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης. Ο τελευταίος αποτελείται από τρεις χώρους θέασης, το αρχαίο θέατρο, το αρχαίο στάδιο και το εκκλησιαστήριο. Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την άνοιξη και έχει συμμετοχές ομάδων μαθητών και φοιτητών από το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι η Μεσσηνία συνιστά μία αξιόλογη γεωργική και κτηνοτροφική δύναμη, αφού εκτός από το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. και τη βρώσιμη ελιά Καλαμών, παράγει κι άλλα προϊόντα, όπως ξερά σύκα, μπαλσάμικο ξύδι, ντομάτες, πατάτες, μέλι, πορτοκάλια, κ.τ.λ. Βέβαια, καύχημα των παραγωγών αποτελούν η φέτα και η σφέλα της Μεσσηνίας, που έχουν διακριθεί ως Π.Ο.Π..

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Αναστασόπουλος επεσήμανε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κατάλληλη για επενδύσεις τόσο στον Τουριστικό Κλάδο όσο και στον Τομέα της Μεταποίησης των Αγροτικών Προϊόντων, με δεδομένο πως και η Ιαπωνία είναι μία χώρα που διαθέτει αρχαίο πολιτισμό και έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τις τουριστικές υπηρεσίες και τα αγροτικά προϊόντα. Αναντίρρητα, θεωρεί πως υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σύσφιγξη των σχέσεων και τη μελλοντική συνεργασία σε ό,τι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα.

Από την άλλη, ο κ. Nakayama Yasunori, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε τη χαρά του να επισκεφθεί έστω και σύντομα το νομό μας. Δήλωσε, ιδιαίτερα, ενθουσιασμένος από τις ομορφιές της Μεσσηνίας και «λάτρης» αφενός του ελαιόλαδου, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε βελτιώνει καθημερινά την υγεία του κι αφετέρου της Αρχαίας Μεσσήνης και του Νεανικού Φεστιβάλ Δράματος, που πραγματοποιείται σε αυτό. Με σημείο αναφοράς τις φυσικές καταστροφές και τους σεισμούς, που κάθε τόσο πλήττουν τις δύο χώρες, καθώς κι άλλα κοινά σημεία μεταξύ των δύο κρατών, ευελπιστεί σε μία μελλοντική συνεργασία σε πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.

Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, από σκοπιάς τους, λίγο πριν τη λήξη της συνάντησης, καλωσόρισαν, ευχαρίστησαν τον Πρέσβη και εξέφρασαν τις θέσεις τους για τη Μεσσηνία και την επιθυμητή συνεργασία, πάντα με βάση την αρμοδιότητά τους.

Τέλος, ο κ. Nakayama Yasunori και ο κ. Αναστασόπουλος αντάλλαξαν δώρα και συγκεκριμένα τοπικά προϊόντα εις ένδειξη ευχαριστίας.

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΝΕΜΩΝ-ΚΑΙΡΟΥ ΕΜΥ

admin2020

Στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με το νέο διοικητή ΔΙΚΕ Υποστράτηγο Απόστολο Τσουλουβή

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies