Μεσσηνίας

«Στο σημείο μηδέν ο σχεδιασμός για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο»

Άλλο ένα αναπτυξιακό έργο πνοής για την Πελοπόννησο παραπέμπει στις καλένδες η κυβέρνηση μετά από την απάντηση (;) που έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και συζητήθηκε χθές στην Βουλή.
Όπως τόνισε στην πρωτολογία του ο Αλ. Χαρίτσης παρά το γεγονός ότι το έργο επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στις πόλεις Καλαμάτα, Κόρινθο, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, είχε προγραμματιστεί από την ΔΕΔΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσφέροντας ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης σε οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές, η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά από τις καθυστερήσεις της ΔΕΔΑ και την υπέρβαση του χρονοδιαγράματος ένταξης του έργου στον σχεδιασμό της, οδήγησε την ΡΑΕ να απεντάξει το έργο.
Κατόπιν αυτών γίνεται φανερόότι η κυβέρνηση της ΝΔ με την δηλωμένη πρόθεση της να εκχωρήσει ολόκληρο το ποσοστό του δημοσίου στο δίκτυο φυσικού αερίου και την παραχώρηση του έργου σε ιδιωτική εταιρία τουλάχιστον για τις πόλεις Κόρινθο, Τρίπολη και Μεγαλόπολη αφήνει εκτός δικτύων παροχής φυσικού αερίου την Καλαμάτα, την Σπάρτη και το Ναύπλιο, με συνέπεια να αυξηθεί το κόστος σύνδεσης για τους τελικούς καταναλωτές, πολίτες και επιχειρήσεις. Σε όλα αυτά ο κος Σκρέκας αρκέστηκε να πεί μόνο ότι η ΡΑΕ αυτή την περίοδο τροποποιεί το πλαίσιο παροχής του φυσικού αερίου της Περ. Πελοποννήσου προκειμένου στην συνέχεια να εγκριθούν τα όποια «επενδυτικά σχέδια» υποβάλουν εταιρίες για την ανάπτυξη του δικτύου στις παραπάνω πόλεις.
Τέλος και όπως επεσήμανε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό σχολιάζοντας το συγκεκριμένο θέμα « …έρχεται να προστεθεί άλλο ένα χαμένο έργο για την Μεσσηνία, που μαζί με το «πάγωμα» των κρίσιμων και εμβληματικών αναπτυξιακών έργων του νομού όπως συμβαίνει με τους οδικούς άξονες Καλαμάτα-Ριζόμυλος, Καλό Νερό -Τσακώνα, την λειτουργία του φράγματος Φιλιατρών, τα αντιπλημμυρικά έργα, αναδεικνύουν τα 2 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. ως 2 χαμένα χρόνια για τον νομό μας.»

Παρατίθεται το video της συζήτησης
www.youtube.com/watch?v=RPG9ut77Fdw

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies