ΜεσσηνίαςΟικονομία

«Στόχος μας ένα κράτος Αναπτυξιακό, που θα κατευθύνει την οικονομία και την  ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας»

Τοποθέτηση του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στο Delphi Economic Forum VIII
«Στόχος μας ένα κράτος Αναπτυξιακό, που θα κατευθύνει την οικονομία και την  ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας»

«Χρειαζόμαστε ένα κράτος αναπτυξιακό, με θεσμικές δομές που σχεδιάζουν και υλοποιούν σε βάθος χρόνου. Και όχι ένα κράτος φέουδο της εκάστοτε κυβέρνησης» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και υποψήφιος Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο Delphi Economic Forum.
Ο κ. Χαρίτσης έφερε ως παράδειγμα την Αναπτυξιακή Τράπεζα, λέγοντας: «Η Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κάλυψε ένα μεγάλο θεσμικό στην επαφή του κράτους με την οικονομία».
«Ειδικά μετά την πανδημία τα προοδευτικά ρεύματα σκέψης διεθνώς μιλούν για ένα αναπτυξιακό κράτος με δυνατότητα να παρεμβαίνει στην οικονομία και στο κοινωνικό κράτος» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι με λογικές παρωχημένου κρατισμού ούτε όμως με νεοφιλελεύθερες δοξασίες που θέλουν ένα κράτος συρρικνωμένο και αναποτελεσματικό. Αλλά ένα κράτος με δυνατότητα να κατευθύνει την οικονομία και την  ανάπτυξη εκεί που μπορεί να παραχθεί η μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για την κοινωνία». 
«Το μεγάλο πακέτο χρηματοδοτήσεων που έχουμε στην διάθεσή μας τα επόμενα χρόνια πρέπει να αξιοποιηθεί για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, αλλά και για την ενδυνάμωση του κράτους και την δημιουργία θεσμικής μνήμης».
«Η de facto χρεοκοπία της χώρας μας το 2010 πάτησε και πάνω σε ένα κράτος πελατειακό, που δεν μπορούσε να οδηγήσει την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. 
Και κατέληξε: «Ένας βασικός τρόπος να σπάσει αυτό είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας και η δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων. Η εκλογική αναλογική που ψηφίσαμε το 2016 είναι ο θεσμός που μπορεί να καλλιεργήσει τέτοια κουλτούρα συνεργασίας. Ζητάμε την ψήφο των πολιτών στην απλή αναλογική για να ανοίξει ο δρόμος σχηματισμού συμμαχικης προοδευτικής κυβέρνησης», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.
Ακούστε την συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/FRyqNalDb7Y

Σχετικές αναρτήσεις

ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ & Sound

admin2020

Άνοιξε τις πύλες του το Tuning festival το Αυτοκινητοδρόμιο της Τριόδου Μεσσήνης

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies