Κοινωνικά

Η συγκίνηση Τσιόδρα για ηλικιωμένους, δείγμα πολιτισμού και καλλιέργειας

Στη διάρκεια  της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν μπόρεσε να κρύψει τι συγκίνησή του, με αφορμή ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, σε μια ερώτηση που του έγινε από ένα φίλο του γιατρό, ο οποίος τον ρώτησε: «Γιατί κάνετε τόση φασαρία για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που έχουν, μάλιστα, χαμηλό προσδόκιμο ζωής;».

Τότε, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απάντησε, ιδιαίτερα συγκινημένος και με φωνή που χαρακτηριστικά “έσπασε”:

“…Η απάντησή μου ήταν ότι το 2020 είναι το θαύμα της Ιατρικής επιστήμης είναι πως το θαύμα της Ιατρικής επιστήμης του 2020 το θαύμα της Ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι οι μανάδες και Οι πατεράδες μας. Είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας. Η απάντηση είναι το σχήμα με όλους τους σεβόμαστε όλους η απάντηση είναι πώς τιμούμε όλους, σεβόμαστε όλους, προστατεύουμε όλους και κατεξοχήν αυτούς! Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς! Το αν θα έχουμε λιγότερους θανάτους σε αυτόν τον πληθυσμό μπορεί να αλλάξει γρήγορα, όπως στην Ιταλία και στην Ισπανία…”

Η Απάντηση αυτή του διακεκριμένου επιστήμονα, αποτελεί νομίζουμε σαν “ειδησούλες” και την απάντηση της ελληνικής κοινωνίας, που μέχρι στιγμής περιβάλλει την οικογένεια σαν τον βασικό πυρήνα της κοινωνίας μας.

 


Σχετικές αναρτήσεις

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη στις 24/4

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies