ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ Ν. Καραθανασόπουλος: Η αντιλαϊκή πολιτική φορτώνει το λαό με χρέη και στην κρίση και στην ανάκαμψη

«Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλαπλές στοχεύσεις. Πρώτον, να συσκοτίσει την αιτία των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, την υπερχρέωση των λαϊκών νοικοκυριών, δεύτερον να συγκαλύψει τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις στρατηγικές επιλογές και τρίτον να χειραγωγήσει και να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπολος, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή στη διαδικασία της πρότασης μομφής.

 

Το ΚΚΕ, τόνισε, στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών καταψηφίζει συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης που είναι συνέχεια των προηγούμενων και απευθύνει το κάλεσμα στο λαό να περάσει στην αντεπίθεση.

 

Επεσήμανε ότι στοχοποιούν τα λαϊκά νοικοκυριά για το θέμα του ιδιωτικού ληξιπρόθεσμου χρέους όταν: Από τα 233 δισ. ευρώ που είναι το ποσό στο οποίο ανέρχεται το ιδιωτικό ληξιπρόθεσμο χρέος, τα 90,5 δισ. είναι προς τις τράπεζες. Τα 105,3 δισ. είναι προς την εφορία και τα 37 δισ. προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Όσον αφορά την εφορία, το 87,3% αυτών που χρωστάνε είναι 3.549.000 ΑΦΜ και τα ποσά που οφείλουν είναι ως 5.000 ευρώ. Η συνολική τους οφειλή είναι 2,4 δισ. ευρώ. δηλαδή μόλις το 2,8% των ληξιπρόθεσμων οφειλών!

 

«Αυτοί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές;» ρώτησε ο Ν. Καραθανασόπουλος την κυβέρνηση. Όσο γι αυτούς που χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, το 80% οφείλουν ως 15 χιλιάδες και οι οφειλές τους αποτελούν μόλις το 15% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, τόνισε, φορτώθηκαν χρέη τόσο την περίοδο των «παχιών αγελάδων» για το καπιταλιστικό σύστημα, αφού και τότε οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες χρεώνονταν για να τα βγάλουν πέρα, αλλά και την περίοδο που φορτώθηκαν την καπιταλιστική κρίση. Δηλαδή όταν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις με τα μνημόνια που επέβαλαν, τσάκισαν το λαό για να ανακάμψει το κεφάλαιο.

 

Από αυτή την επίθεση σημείωσε, προήλθε και το «μαξιλάρι» των 37 δισ. για το οποίο καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτεί από την κυβέρνηση να το διαμοιράσει στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κάνει ότι βγαίνει στα κάγκελα, πέραν όλων των άλλων (ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ιδιώνυμο για την πάλη κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κ.ά.) έφτασε να απορρίψει την πρόταση του ΚΚΕ για να έχουν δυνατότητα τα δημοτικά συμβούλια να διαγράφουν χρέη προς τους ΟΤΑ ως 500 ευρώ, για να προστατευθούν οι ευάλωτοι.

 

«Μπορεί να υπάρχουν πολλές προτάσεις στο τραπέζι για τα ληξιπρόθεσμα χρέη» επισήμανε, «όμως υπάρχουν μόνο δύο λογικές, δύο γραμμές που συγκρούονται. Η μία που αποδέχεστε όλοι», που είναι για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων να πληρώσει ο λαός και η άλλη «η πρόταση του ΚΚΕ που προβλέπει ότι πρέπει να ανακουφιστεί ο λαός από την υπερχρέωση, με κούρεμα και απέναντι στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία και έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου», την οποία βέβαια αντιμετώπισαν με χλευασμό, όπως ανέφερε, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies