ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Καταγγέλλει την ποινή σε βάρος φαντάρου – μέλοuς του Σωματείου επειδή στήριξε συνάδελφό του που «εξέφρασε πολιτική άποψη»

Την ποινή φυλάκισης σε βάρος φαντάρου στη Λέσβο, που είναι και μέλος του σωματείου, επειδή στήριξε συνάδελφό του φαντάρο ο οποίος κατηγορείται πως «εξέφρασε πολιτική άποψη» χαιρετίζοντας στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας.

 

«Μας γέμισε υπερηφάνια» σημειώνει ο Σύλλογος, «η είδηση ότι ο συνάδελφος και μέλος του σωματείου μας -που υπηρετεί την θητεία του στη Λέσβο στο 98 ΤΕΘ- βγήκε δημοσίως και στήριξε συνάδελφό του φαντάρο γιατρό που τιμωρήθηκε γιατί “εξέφρασε πολιτική άποψη”» γιατί «ακολουθεί το δρόμο του δίκιου, γιατί όπως και στην υπόλοιπη ζωή τους έτσι και στο στρατό τα παιδιά μας έχουν δικαιώματα και πρέπει να τα διεκδικούν, γιατί ένα από αυτά είναι η ελεύθερη έκφραση της πολιτικής άποψης».

 

Παράλληλα σημειώνει ότι «ο συνάδελφος μας κάνει περήφανους γιατί αποκρούει τη λογική που θέλει το στρατό “μεγάλο σχολείο για τη ζωή” μιας και μαθαίνει τους νέους – όχι τη συνειδητή πειθαρχία – αλλά να σκύβουν το κεφάλι και να μη βγάζουν άχνα, ακόμα και όταν παραβιάζονται κατάφορα τα δικαιώματά τους».

 

Αντίθετα, τονίζει, «η είδηση ότι τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 15 ημερών για την παραπάνω πράξη, επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα του συναδέλφου να εκφράσει τις πολιτικές του απόψεις, μας γέμισε οργή» και στέκεται στις πολύ μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης «για την απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά της συγκεκριμένης διοίκησης, απέναντι στους στρατιώτες θητείας. Αποτελεί κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων τους, τα οποία διατηρούν στο ακέραιο και κατά τη διάρκεια της θητείας τους, και αφορούν την ελεύθερη έκφραση των πολιτικών τους απόψεων».

 

«Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στα κηρύγματα μίσους και τη φασιστική λογική ενάντια στα θύματα των πολέμων, που αναπαράγονται μέσα στα στρατόπεδα ακόμα και από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, πάει πολύ να διώκονται τα παιδιά που εκφράζουν την γνώμη τους ενάντια στον πόλεμο, την αλλαγή συνόρων, την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες» αναφέρει χαρακτηριστικά και απαιτεί να ακυρωθεί η τιμωρία του συναδέλφου και όλων των υπόλοιπων φαντάρων και να μην υπάρχει καμιά ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτικών απόψεων.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies