Μεσσηνίας

«Συμμετοχή της Περιφέρειας στο 13οΦεστιβάλ Ελληνικού μελιού & προϊόντων μέλισσας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού & προϊόντων μέλισσας,στην Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως τιμώμενη Περιφέρεια συμμετείχε σε συνεργασία με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας (μελισσοκόμοι, εταιρείες επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού, επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων μέλισσας κλπ.).
Στο Φεστιβάλ, που άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο Θεματικός Αντπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος. Συμμετείχαν από την Περιφέρεια συνολικά δώδεκα επιχειρήσεις του μελισσοκομικού τομέα, ειδικότερα δύο από Αργολίδα, τρείς από Αρκαδία, τρείς από Λακωνία, δύο από Κορινθία και δύο από Μεσσηνία. Μετά την τελετή εγκαινίων ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων Περιφερειών, Συλλόγων και λοιπών φορέων, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης παρέλαβε, για λογαριασμό της Περιφέρειας, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου,το βραβείο τιμώμενης Περιφέρειας.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε επίσης στις συνεδρίες, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, στις οποίες αναπτύχθηκαν επιστημονικές τοποθετήσεις για τις δυνατότητες του κλάδου της μελισσοκομίας και την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με όλους τους Πελοποννήσιους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες προς την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία συμμετοχής στη διοργάνωση, ενώ παράλληλα διατύπωσαν προτάσεις ενίσχυσης και των μελισσοκόμων από το Υπουργείο ή την Περιφέρεια, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους κτηνοτρόφους.

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν κατασκευή χαρταετού & Παραδοσιακοί χοροί

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies