ΜεσσηνίαςΠολιτική

Συνάντηση Αλ. Χαρίτση, Χ. Μαμουλάκη και Γ. Σαρακιώτη με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλ. Χαρίτσης και οι αναπληρωτές τομεάρχες Χ. Μαμουλάκης και Γ. Σαρακιώτης, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κ. Γ.Καρανίκα, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Νίκο Μπόνη, και στελέχη του φορέα.

Στη συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, και ειδικότερα οι επιπτώσεις της πανδημίας στις εμπορικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τα απαραίτητα μέτρα στήριξης που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.


Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η σημασία της ενίσχυσης όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων χωρίς άδικους αποκλεισμούς αλλά και της υλοποίησης στοχευμένων μέτρων βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, στοιχεία που λείπουν από τις μέχρι σήμερα ανεπαρκείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Ο αποκλεισμός από προγράμματα στήριξης χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων λιανεμπορίου τις οδηγεί στα όρια επιβίωσης.

Οι συμμετέχοντες συνομολόγησαν ότι ο αναγκαίος για την οικονομία της χώρας παραγωγικός μετασχηματισμός, θα πρέπει να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που στηρίζουν ουσιαστικά την απασχόληση. Και όχι να αντιμετωπίζονται συλλήβδην οι μικρομεσαίες ως διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που απαιτεί βίαιη εκκαθάριση, κοινωνική μεροληψία που επιβεβαιώνεται και από την έκθεση Πισσαρίδη.
Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για συνεχή παραγωγική συνεργασία το επόμενο διάστημα.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies