Μεσσηνίας

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, στο περιθώριο επίσκεψης του υπουργού στη Μεσσηνία. Ο Υπουργός, σε ερώτημα του Αντιπεριφερειάρχη, τον ενημέρωσε ότι δεν υφίσταται υποχρέωση ύπαρξης μεγάλης ιδιοκτησίας, άνω των 40στρ., προκειμένου ένας ελαιοπαραγωγός να μπορεί να προσκαλέσει εργάτες από τρίτη χώρα κατά τη διάρκεια της ελαιοπαραγωγής. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος περιορισμός από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Μπορεί επομένως κάθε ελαιοπαραγωγός να προσκαλέσει συγκεκριμένο αριθμό εργατών από τρίτες χώρες, με τις λοιπές δεσμεύσεις που προβλέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο, όπως επίσης διαβεβαίωσε και ο προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Η πρωτοβουλία του Υπουργείου, την οποία επικροτούμε, στόχο έχει αφενός την αντιμετώπιση του προβλήματος της μεγάλης έλλειψης εργατικού δυναμικού ενόψει ελαιοσυγκομιδής και αφετέρου την διασφάλιση ικανοποιητικών ημερομισθίων. Επιπλέον με τα τεστ ανίχνευσης του Κορωνοϊού που θα προμηθευτεί η Περιφερειακή Ενότητα, οι εργάτες γης θα εξετάζονται κατά τον ερχομό τους με ευθύνη του ατόμου που τους έχει καλέσει, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού του ιού.

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies