Μεσσηνίας

Συνάντηση για την καταγραφή αναγκών σε εργατικό δυναμικό

Στα πλαίσια καταγραφής των αναγκών σε εργατικό δυναμικό από πολίτες τρίτων χωρών για εξαρτημένη εργασία, εποχική απασχόληση, απασχόληση αλιεργατών και υψηλής ειδίκευσης για την ΠΕ Μεσσηνίας, κατά την διετία 2021-2022 με τη διαδικασία της μετάκλησης, που διαχειρίζεται η Δ/νση Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου.
Κατά την συνάντηση έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη 10-9-2020 και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” με τη συμμετοχή Δήμων, Υπηρεσιών και των εργοδοτικών φορέων (αγροτικοί συνεταιρισμοί, ιδιώτες παραγωγοί κλπ.), που εδρεύουν στα διοικητικά όρια της ΠΕ Μεσσηνίας. Κατά την επικείμενη σύσκεψη όλοι οι φορείς θα καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να γίνει ακριβής καταγραφή των αναγκών σε εργατικό δυναμικό με την διαδικασία της μετάκλησης κατόπιν διαβούλευσης της Περιφέρειας με όλους τους εμπλεκομένους. Στόχος είναι η διασφάλιση ικανού αριθμού εργαζομένων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, ιδιαίτερα κατά τις ελαιοκομικές περιόδους.
Κατά την σημερινή συνάντηση διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει εγκαίρως όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης της διαδικασίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δ/ντης Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Μανωλέας και οι Δ/ντης ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας κκ Κυριάκος Σκούλικας και Αντώνης Παρασκευόπουλος οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας και γνώσης θα καταθέσουν τις εκτιμήσεις των Υπηρεσιών τους για το υπό εξέταση θέμα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies