Μεσσηνίας

«Συνάντηση για το δρόμο σύνδεσης Άνω και Κάτω Βέργα»

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υλοποίηση της σύνδεσης Άνω και Κάτω Βέργας, συζητήθηκαν σήμερα 7 Ιουνίου, σε ευρεία συνάντηση στην αίθουσα «Π. Φωτέας», μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου και του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου. Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Βέργας Γεώργιος Κουρεντζής,υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας, μελετητές και ο ανάδοχος του έργου.
Ως γνωστόν η Περιφερειακή Ενότητα υλοποιεί το αρχικό τμήμα του έργου, προϋπολογισμού 300.000 €, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενώ ο Δήμος Καλαμάτας έχει σε εξέλιξη το επόμενο (άνω τμήμα), το οποίο βρίσκεται σε συνέχεια με το προηγούμενο και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ).
Συζητήθηκαν επίσης θέματα που έχουν προκύψει κατά την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής του αρχικού τμήματος και σχετίζονται με τις παρόδιες ιδιοκτησίες, για τα οποία έγινε προσπάθεια επίλυσης.
Το έργο έχει στόχο την ασφαλή σύνδεση Άνω και Κάτω Βέργας, την βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις,τηνυποστήριξη της κτηνοτροφικής και αγροτικής δραστηριότητας, την εξασφάλιση της αντιπυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής, την έγκαιρη επισήμανση των πυρκαγιών καθώς και τη δημιουργία προϋποθέσεων ταχείας και αποτελεσματικής επέμβασης και τέλος την εξυπηρέτηση ορισμένων μορφών αγροτουρισμού.

Σχετικές αναρτήσεις

Πορεία προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

admin2020

Τροχαίο ατύχημα Τζιπ με μηχανή με τραυματισμό

admin2020

«Μήδεια του Ευριπίδη» 5η«11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies