Μεσσηνίας

«Συνάντηση θεματικού Αντιπεριφερειάρχη με Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου»

Συνάντηση είχε σήμερα, 09 Μαρτίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος με καθηγητές του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, με στόχο την προώθηση και τη στήριξη της Αγροτικής Παραγωγής. Στη συνάντηση αυτή εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας της Περιφέρειας με το Τμήμα Γεωπονίας στα παρακάτω θέματα:

 Δημιουργία πιλοτικού-ερευνητικού βοτανικού κήπου ενδημικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στις εγκαταστάσεις του ξυλοπριστηρίου στον Ταΰγετο.

 Εισαγωγή στην παραγωγική διαδικασία αυτοφυών ενδημικών φυτών μετά από μελέτη των επιθυμητών συνθηκών για την ανάπτυξη και του τρόπου πολλαπλασιασμού τους.

 Βελτίωση της καλλιεργητικής τεχνικής της Αραχίδας (Αράπικο φυστίκι) μέσω της εξυγίανσης του πολλαπλασιαστικού υλικού και αξιοποίηση των φυτικών υπολειμμάτων της στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

 Βελτίωση καλλιεργητικών τεχνικών και ενεργειακών απαιτήσεων θερμοκηπιακών καλλιεργειών με αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), με στόχο την αύξηση των αποδόσεων και τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από το τμήμα Γεωπονίας ο Αναστάσιος Δάρρας, αναπληρωτής καθηγητής, ο Επαμεινώντας Κάρτσωνας, επίκουρος καθηγητής και ο Ιωάννης Λυκοσκούφης, λέκτορας.

Σχετικές αναρτήσεις

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies