Μεσσηνίας

«Συνάντηση με του Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα πατατοπαραγωγής»

Συναντήθηκαν χθες Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Αθήνα, εκπρόσωποι του Αγροτικού συλλόγου Μεσσήνης, συνοδευόμενοι από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά. Η συνάντηση στο γραφείο του υπουργού ήταν προγραμματισμένη, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στην παραγωγή πατάτας.

Οι πατατοπαραγωγοί, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου, έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα της αθρόας εισαγωγής πατάτας από ξένες χώρες καθώς και το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων, τονίζοντας ότι θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα τη φετινή χρονιά για την ντόπια ανοιξιάτικη πατάτα και επιπλέον η πιθανότητα κέρδους των παραγωγών υποβαθμίζεται σημαντικά. Οι παραγωγοί ανέφεραν επίσης ότι τα εισαγόμενα προϊόντα είναι αμφιβόλου ποιότητας, λόγω μη χρήσης ορθών πρακτικών παραγωγής.

Στην παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εντείνει τους ελέγχους της αγοράς, μέσω μικτών κλιμακίων από στελέχη των ΔΑΟΚ και της Δ/νσης Ανάπτυξης, ενώ θα αναλάβει η ίδια την αποστολή των ελεγχόμενων δειγμάτων που συλλέγονται κατά τους ελέγχους. Επίσης ζητήθηκε από τον υπουργό να διεξάγει ελέγχους, κυρίως σε λιμένες, ενώ ζητήθηκε ακόμα να ελεγχθεί η προέλευση των προϊόντων, μέσω ανάλογης ιχνηλάτησης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς δεσμεύθηκε ότι θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, σε συνεργασία με το Υπ. Ανάπτυξης, αξιοποιώντας και υπάρχουσες καταγγελίες τις οποίες θα διερευνήσει σε βάθος. Επίσης, πρότεινε δράσεις βελτίωσης του συστήματος ελέγχου της προέλευσης των προϊόντων και της διαδρομής που ακολουθείται μέχρι να φτάσει στον καταναλωτή, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

admin2020

“ Αντιγόνη” του Σοφοκλή από την Θεατρική Ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

admin2020

Συνεδρίαση Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας/ Π.Ε. Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies