Λακωνίας

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον υφΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά στην διακλαδική άσκηση “Πύρανθος – Βαθύ 2023” στη Λακωνία

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε, το απόγευμα χθες, στο Γύθειο, με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά, στο περιθώριο της έκτακτης διακλαδικής άσκησης “Πύρανθος – Βαθύ 2023” που διεξήχθη στην περιοχή Βαθύ του Γυθείου.

Στο πλαίσιο της άσκησης εξελίχθηκαν σενάρια αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς και διάσωσης σε περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος. Συμμετείχαν σε αυτή στελέχη και μέσα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Γυθείου, Σπάρτης, Αρεόπολης και τις εθελοντικές πυροσβεστικές δομές Ευρώτα, Πετρίνας και Κροκεών, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών”), των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας, των Κέντρων Υγείας Γυθείου και Αρεόπολης, οι Διευθύνσεις και τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε. Λακωνίας καθώς και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας (ΕΟΔ, ΕΕΣ, Ραδιοερασιτέχνες).

Την άσκηση, την οποίαν διοργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολούθησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Παναγιώτης Τσιριγώτης ως εκπρόσωπος του δημάρχου, ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, ο διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης ταξίαρχος Δημήτρης Αννετούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλης Τσιγαρίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Κωνσταντίνος Γόντικας, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, ο Λιμενάρχης Γυθείου αντιπλοίαρχος Θεόδωρος Μοτσάκος κ.α.

Σχετικές αναρτήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος | Στο Χιονοβούνι ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την επέκταση του θεσμού «Απάτητο Βουνό» από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου

admin2020

«Από το “Πελοπόννησος 360” στο μηδέν: μια κριτική αποτίμηση»

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το νέο κεφάλαιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις γράφεται στην Πελοπόννησο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies