Μεσσηνίας

Συνέντευξη Τύπου MESSINIA FORUM

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το πρωί οι διοργανωτές του MESSINIA FORUM , παρουσία μελών του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας (Σ.Ε.Μ.), υπογράμμισαν με νόημα ότι «το 2023 θα είναι μια χρονιά συνεργειών», ενώ στόχος του διήμερου φόρουμ, όπως αναφέρεται, είναι η μετάβαση της τοπικής κοινωνίας από τη θεωρία στην πράξη για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Σκοπός του φόρουμ είναι η ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της Μεσσηνίας, οι δυνατότητες αναβάθμισης των υπηρεσιών των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού, η βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων και η μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, η διασφάλιση της πρόσβασης και των ίσων ευκαιριών των ΑΜΕΑ στην κοινωνία και η δημιουργία συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών στο χώρο της εστίασης, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας για την επίλυση προβλημάτων και για την υλοποίηση νέων κοινών καινοτόμων δράσεων.

.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023
Παρουσίαση-Συντονισμός: Δημοπούλου Δήμητρα

16.15 Προσέλευση
16:45 Χαιρετισμός-Εκπρόσωπος ΣΕΜ
Χαιρετισμοί/Εισαγωγικές Τοποθετήσεις
17.00 Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
17.15 Περιφερειάρχης Πελοποννήσου (Νίκας Παναγιώτης)
17.30 Δήμαρχος Καλαμάτας (Βασιλόπουλος Αθανάσιος)
17.45 Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Ξυγκώρος Ευάγγελος)
ΚΥΚΛΟΣ Α’: Γαστρονομική Ταυτότητα | Επιχειρηματικότητα | Τουρισμός
18.00 Ομιλία Υφυπουργού Τουρισμού (Ζαχαράκη Σοφία)
18.30
“Η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία-αναγνωρίσιμοι γαστρονομικοί
προορισμοί” Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού στην Περιφέρεια
Πελοποννήσου (Άννα Καλογεροπούλου)
18.45
“Ημέρες τοπικής γαστρονομίας. Παρουσίαση των δράσεων, απολογισμός,
μελλοντικός σχεδιασμός” Τμήμα Τουρισμού Δήμου Καλαμάτας
(Γιαννακόπουλος Νίκος)
19.00
“Διασύνδεση των τουριστικών επιχειρήσεων με τον αγροδιατροφικό τομέα.
Προτάσεις- Καλές πρακτικές” Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης
και καινοτομίας (Στακιάς Νίκος)
ΚΥΚΛΟΣ Β’: Προκλήσεις στην Εστίαση σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο
19.15 “Αποτίμηση και προοπτικές στον κλάδο της εστίασης” Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
(Καββαθάς Γιώργος)
19.45 “Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ και προοπτικές ανάπτυξης”,
Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Θεσπρωτίας
(Κάτσης Μάριος)
20.15 Ευρωβουλευτής ΝΔ (Κυμπουρόπουλος Στέλιος)
20.45 Μουσικοχορευτική παράσταση από την ομάδα DAGIPOLI DANCE Co
Μία παράσταση που αναδεικνύει την αρμονική συνεργασία σωμάτων με διαφορετικές
λειτουργίες και την γοητεία που ασκεί η ανθρώπινη ποικιλομορφία και η συνεργασία
ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, τιμώντας και αναδεικνύοντας έτσι το «διαφορετικό»
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023
10.15 Προσέλευση
ΚΥΚΛΟΣ Γ’: Η σύγχρονη επιχείρηση εστίασης: «Από την θεωρία στην πράξη»
Παρουσίαση-Συντονισμός: Ανδριανόπουλος Αθανάσιος
11:00 1. Εκπρόσωποι Εστίασης
2. Εκπρόσωποι Ξενοδόχων
3. “Διαδικασίες και επιλογές για την έκδοση παραστατικών εσόδων στις
επιχειρήσεις εστίασης”, (Γιαννούκος Γρηγόριος, Αντιπρόεδρος
Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Κατασκευαστών Ταμειακών ΣΕΚΤ)
4. Εκπρόσωπος τεχνικής εταιρίας ωρομέτρησης QUALISYS (Αλεκιζόγλου
Παύλος)
5. Εκπρόσωπος Ένωσης Λογιστών Μεσσηνίας
6. Εκπρόσωπος της ΠΟΦΕΕ
Διαδραστικός διάλογος με εκπροσώπους Συλλόγων
ΚΥΚΛΟΣ Δ’: Επιχειρηματικότητα-Νέες τάσεις
12.30-13.00 “Cans are here. Let’s raise our glasses” (Κωνσταντοπούλου Ειρήνη, ΒΙΚΟΣ
Α.Ε .- Corporate & Marketing Tech Manager)
13.00-13.15 “Επιχειρηματικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη”, (Κοτταρίδη Κωνσταντίνα,
Καθηγήτρια ΠΑΠΕΙ)
13.15-13.30 “Νέες στρατηγικές & τάσεις στην εστίαση”, (Δρ. Βαρελάς Σωτήρης, επ.
Καθηγητής ΠΑΠΕΙ)
13.30-13.45 “Οι νέες τεχνολογίες στην επιχειρηματικότητα”, (Αραβάνης Δημοσθένης,
Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ. της RBS)
13.45-14.00 “Νέες τεχνολογίες και προκλήσεις ολοκληρωμένων συστημάτων
ασφαλείας”, (Καμπισιούλης Παναγιώτης, Sigma Security)
14.00-14.15 “Εστίαση & Αειφορία”, (Χάντζος Ηλίας, M.Sc. Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Ε.Μ.Π.)
14.15-14.45 Εκπρόσωπος Εθνικής Τράπεζας
14.45-15.00 Κουτσούκου Γεωργία, Chef-Food Creator, Chefs Brigade
15.00-17.00 Διάλειμμα (Παράλληλες δράσεις-Σύνδεση τοπικών παραγωγών με
εστίαση)
Τραπέζι με τοπικά Μεσσηνιακά προϊόντα,
Β2Β, δράσεις διασύνδεσης του αγροδιατροφικού
τομέα με τις επιχειρήσεις εστίασης,
Γευσιγνωσία ελαιολάδου από το Εργαστήριο
Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας ΠΑΠΕΛ
Παράλληλες
δράσεις
ΚΥΚΛΟΣ Ε’: Επιμόρφωση-Ανάπτυξη-Νέες προοπτικές
17.00-17.15 “Η αναγκαιότητα της πιστοποιημένης εκπαίδευσης”, (Δρ. Πετρόπουλος
Δημήτρης αν. Καθηγητής ΠΑΠΕΛ)
17.15-18.00 “Χρηματοδοτικά και μη χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των
επιχειρήσεων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα”, (Παπαγεωργίου
Παναγιώτης, Δ/ντής Διεύθυνσης Καινοτομίας-Κολοφωτιά Ελένη, Δ/ντρια
Διεύθυνσης Συνεπενδύσεων-Τσαγκαράκης Γιώργος, Δ/ντής Διεύθυνσης
Δανείων και Εγγυήσεων
18.00-19.00 Οι Βουλευτές της Μεσσηνίας απαντούν σε καίρια ερωτήματα
19.00-19.00 Στρογγυλό Τραπέζι Δημάρχων
Παρουσίαση-Συντονισμός: Πάζιος Γιάννης
20.00 Λήξη φόρουμ

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies