Μεσσηνίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας της Δημάρχου Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9-9-2020 στο Δημαρχείο Μελιγαλά με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Οιχαλίας με θέμα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την ετοιμότητα που θα πρέπει να υπάρχει και λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού.
Παρευρισκόμενοι στη συνάντηση ήταν και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημητρακόπουλος και Αντωνόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γυπατίδης.
Η συζήτηση ήταν επικοδομητική και επισημάνθηκε η ετοιμότητα των σχολείων σε ικανοποιητικά επίπεδα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς όμως αναφέρθηκε το αίτημα και ο έντονος προβληματισμός των διδασκόντων ότι προκειμένου να ακολουθήσουν τις ακριβείς οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας δεν αρκούν οι τρείς ώρες των σχολικών καθαριστριών που υπάρχουν τώρα και θα πρέπει σε κάποια σχολεία να υπάρχει συνεχώς καθαρίστρια πλήρες ωραρίου.
Η Δήμαρχος Οιχαλίας ανέφερε ότι θα μεταφέρει τον προβληματισμό αυτό στις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας αλλά ταυτόχρονα θα εξεταστεί σε ποιές περιπτώσεις είναι απαραίτητο και δύναται να ενισχυθεί το προσωπικό των καθαριστριών ώστε να κυλίσει ομαλά η σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα. Ο Δήμος Οιχαλίας ήταν πάντα και είναι δίπλα στους μαθητές και στους διδάσκοντες.
Μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι να μην υπάρξει απώλεια συνανθρώπων μας από την πανδημία και να τηρούνται τα μέτρα ατομικής υγιεινής.
Εκτίμηση έως το Σάββατο θα παραληφθούν από την ΚΕΔΕ οι μάσκες και ότι την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς θα παραδοθούν στους μαθητές και διδάσκοντες.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies