ΕιδησούλεςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Παρέμβαση στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ στη Γιάλοβα για εργασία στον καύσωνα

Το μεσημέρι του Σαββάτου κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας έκανε παρέμβαση στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ στην περιοχή της Γιάλοβας για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα.

 

Μετά από γραπτές και τηλεφωνικές καταγγελίες του συνδικάτου και την πίεση που ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα η κατασκευαστική εταιερία υποχρεώθηκε να προβεί σε αρκετά μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

 

Τοποθετήθηκαν επιπλέον τρεις νέοι ψύκτες και οι εργασίες σταμάτησαν σε αρκετά συνεργεία όταν ο δείκτης θερμικής καταπόνησης έφτανε στο όριο.

 

Σήμερα με την παρουσία του συνδικάτου σταμάτησαν όλα τα συνεργεία που εκτελούσαν εργασίες σε εξωτερικό χώρο αλλά και σε σημεία που είχαν τοποθετηθεί πρόχειρες κατασκευές σκίασης.

 

Στη σημερινή παρέμβαση και συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους, αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο η δύναμη του οργανωμένου αγώνα μέσα από το συνδικάτο και η αναγκαιότητα να γίνουν μέλη του ακόμα περισσότεροι οικοδόμοι.

 

«Για ακόμα μία φορά αναδείχθηκε ότι για τη σωματική ακεραιότητα, την υγεία και την προστασία τους οι εργαζόμενοι στις οικοδομές δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από κανένα σωτήρα, καμία κυβέρνηση και κανένα κατασκευαστικό όμιλο που χρόνια τώρα μπροστά στα κέρδη τους τσακίζουν τις ζωές μας. Μόνο η δική μας δράση και ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τις γραμμές του συνδικάτου μπορούν να επιβάλουν στην πράξη μέτρα για την προστασία της υγείας και των ζωών μας», σημειώνει το συνδικάτο.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Αριστομένη.

admin2020

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Καλαμάτα

admin2020

LIVE: Μεσσήνη: Η Ανάσταση του Χριστού στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies