ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συνεπήρε το κοινό η συναυλία της Ν. Μποφίλιου, Θ. Καραμουρατίδη και Γ. Ευαγγελάτου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, το βράδυ της Παρασκευής, «έσπειραν» για το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας τραγούδια, μουσική και στίχους και… «θέρισαν» χειροκρότημα, αγάπη, χαρά, κέφι και ζεστασιά.

 

Τίτλος της συναυλίας, που έγινε στον υπαίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», με την οποία έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, ήταν «Η εποχή του θερισμού». Για περισσότερο από δύο ώρες, το κοινό απόλαυσε μοναδικές ερμηνείες και μουσικές εκτελέσεις νέων και παλαιών τραγουδιών, προϊόν συνεργασίας μιας από τις ποιο καταξιωμένες δημιουργικές ομάδες της ελληνικής μουσικής, οι οποίες το συνεπήραν σε ένα μαγικό καλοκαιρινό ταξίδι.

 

Ξεχωριστή νότα στη χθεσινή συναυλία έδωσε το «ανέβασμα» στη σκηνή τη Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», η οποία έπαιξε παλιά τραγούδια της Νατάσσας Μποφίλιου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Οι δυνατότητες μίας πιθανής σύμπραξης της Νατάσσας Μποφίλιου με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, συζητήθηκαν στο τέλος της συναυλίας.

 

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις φετινές εκδηλώσεις τονίζοντας ότι «γίνονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για το λαό μας και γι’ αυτό έχουν ξεχωριστή σημασία και αξία», προσθέτοντας πως «Για τον Πολιτιστικό Οργανισμό και το Δήμο Πατρέων, ό,τι συντελείται φέτος στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, των ενοτήτων του και των παράλληλων εκδηλώσεων, ήταν ένα μεγάλο «στοίχημα», ένα «στοίχημα» που κερδίζεται κάθε λεπτό, κάθε μέρα, κάθε βράδυ, σε όλους τους χώρους εκδηλώσεων, στις γειτονιές και τις συνοικίες, μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιούνται και το οποίο αποδεικνύει στην πράξη, πως ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια».

 

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού οργανισμού σημείωσε επίσης: « Δίνουμε βήμα για άλλη μια χρονιά, στους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού της πόλης μας, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους», συμπληρώνοντας ότι «Επιλέξαμε να υπάρχει ελεύθερη είσοδος σε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις στις γειτονιές, στο δημοτικό κινηματογράφο, το θέατρο σκιών, τις θεατρικές ερασιτεχνικές παραστάσεις και προσιτό εισιτήριο σε δεκάδες άλλες εκδηλώσεις, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στο λαό μας να ψυχαγωγηθεί».

 

«Γιατί ο πολιτισμός – είπε η κ. Γεροπαναγιώτη – δεν είναι αυτό που κάποιοι θέλουν να το εμφανίζουν σαν το τελευταίο στη ζωή μας. Ο πολιτισμός είναι που δίνει δύναμη στους ανθρώπους, γεμίζει την ψυχή και το μυαλό. Μας αφυπνίζει. Το κόστος των εκδηλώσεων ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και επιβαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του Δήμου, με το Yπουργείο Πολιτισμού να επιχορηγεί το Διεθνές Φεστιβάλ με το ποσό των 6.500 ευρώ και χωρίς καμία χρηματοδότηση από την Περιφέρεια».

 

Η πρόεδρος του Οργανισμού έκανε ειδική αναφορά στην ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» τονίζοντας πως «έχει επί δεκαετίες προσφέρει και συνεχίζει να μας προσφέρει, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά ταξίδια, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης μας, εντός και εκτός συνόρων. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυνατοτήτων και της δυναμικής που κρύβει μέσα της η ερασιτεχνική δημιουργία, η οποία όταν τύχει της στήριξης που πρέπει, γίνεται κύτταρο δημιουργικότητας και χάραξης νέων δρόμων».

 

Ευχαρίστησε τέλος την καλλιτεχνική υπεύθυνη της Ορχήστρας, Βάγια Ζεπάτου, καθώς και όλα τα παιδιά που βρίσκονται σήμερα στην Ορχήστρα, αλλά και όλα όσα χρόνια τώρα, έχουν περάσει από αυτή, για όσα μας έχουν προσφέρει.

 

Τη συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies