ΔιεθνήΕιδησούλες

Συνεχίζονται μάχες στα περίχωρα του Κιέβου και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας-Να γίνουν «μάρτυρες» καλεί τους νεοναζί του Αζόφ η Ουκρανική κυβέρνηση

Συνεχίζονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί τόσο τα περίχωρα του Κιέβου, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξιι Αρεστόβιτς είπε ότι οι μάχες σημειώνονται στις πόλεις Μαριούπολη, Μικολάιφ, Χερσώνα και Ίζιουμ.

Στο Μικολάιφ, στρατόπεδο του ουκρανικού στρατού καταστράφηκε ολοσχερώς από ρωσική αεροπορικη επιδρομη. Το στρατόπεδο που βρίσκεται βόρεια της πόλης Μικολάιφ επλήγη από έξι ρωσικούς πυραύλους το πρωί της Παρασκευής. Καμία πληροφορία για απολογισμό θυμάτων δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα από τις ουκρανικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικού που βρισκόταν επί τόπου, περί τους 200 στρατιώτες της 79ης Ταξιαρχίας Πεζικού, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποδεκατιστεί.

Την ίδια ώρα, ο Ανατόλι Κούρτιεφ, αντιδήμαρχος της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ότι χθες 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στα προάστια της πόλης.

Την ίδια ώρα, η ουκρανική κυβέρνηση καλεί τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ, να γίνουν «μάρτυρες της Μαριούπολης»

Η ρητορική των ουκρανικών αρχών συνοψίζεται σε εκκλήσεις προς τους νεοναζί να θυσιαστούν, χρησιμοποιώντας τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, όπως καταγγέλλει το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας, το οποίο επικαλείται υποκλοπές συνομιλιών μέσω ασυρμάτου.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ορίζεται υποχρεωτικά ότι οι νεοναζί έχουν πάνω από 200 χιλιάδες πολίτες, τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν «στο ακέραιο» ως ανθρώπινη ασπίδα.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Russia Today»)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies