Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ (Ε.Λ.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε.)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6/2/2023 στο αμφιθέατρο του 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης Παμπελοποννησιακή σύσκεψη με εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε.) με αντικείμενο τον συντονισμό της δράσης του κλάδου ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, μέσω της αξιολόγησης που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των ακόλουθων σωματείων:
Ε.Λ.Μ.Ε Αρκαδίας, Ε.Λ.Μ.Ε. Μεσσηνίας, ΕΛΜΕ Αργολίδας, Σ.Ε.Π.Ε Αρκαδίας, Σ.Ε.Π.Ε. Αργολίδας, Σ.Ε.Π.Ε. Κορινθίας, Σ.Ε.Π.Ε. Λακεδαίμονος, Σ.Ε.Π.Ε. Σικυώνας.
Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Γ. Γραμματέας της Δ.Ο.Ε. Σπύρος Μαρίνης.
Υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκαν σκέψεις και προβληματισμοί για την απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος στην επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και συνολικά το δημόσιο σχολείο από τα σχέδια της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική ήταν η παρουσία και η τοποθέτηση των νεοδιόριστων συναδέλφων που για 15 και πλέον χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο και σήμερα τίθενται σε καθεστώς ομηρίας από την κυβέρνηση και τις επιλογές του ΥΠΑΙΘ.
Από τις τοποθετήσεις φάνηκε ότι υπάρχει η θέληση για την υλοποίηση των αποφάσεων των Ο.Λ.Μ.Ε. και Δ.Ο.Ε. και την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων βημάτων για την επιτυχία του αγώνα ενάντια στην αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ, δηλαδή η επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 15/2, η αποφασιστική υλοποίηση σε όλη την Πελοπόννησο της απόφασης για απεργία – αποχή και στάσεις εργασίας , οι κινητοποιήσεις σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με άμεσο αίτημα την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων. Τοποθετήσεις οι οποίες εκτιμούμε ότι θα επικαιροποιηθούν και από τις αποφάσεις που θα πάρουν στις Γ.Σ τα σωματεία το επόμενο διάστημα.
Τέλος εκφράστηκε από αρκετούς εκπροσώπους σωματείων η ανάγκη να προχωρήσουμε ενιαία και συντεταγμένα μέχρι το τέλος ώστε στην πράξη να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το κοινό δελτίο τύπου υπογράφουν τα εξής σωματεία :
1. ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
2. ΣΕΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
3. Α ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
4. Β ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
5. ΣΕΕΠΕΑΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
(Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής περιφέρειας Πελοποννήσου).
6. Α ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
7. ΣΕΠΕ ΣΙΚΥΩΝΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
8. ΣΕΠΕ ΛΑΚΑΙΔΕΜΟΝΟΣ – ΠΛΗΘΩΝ.
9. ΣΕΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
10. ΣΕΠΕ ΜΟΛΑΩΝ «Γ. ΡΙΤΣΟΣ».

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies