UncategorizedΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΣΧΙΝΟΣ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ – ΜΕΓΑΡΑ Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά, παρουσιάζοντας ωστόσο καλύτερη εικόνα – Τεράστια η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης από το Σχίνο Κορινθίας και επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, καθώς βοήθησε η πτώση των ανέμων όλο το βράδυ που είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση της έντασης των πύρινων μετώπων, σε συνδυασμό με τις ρίψεις νερού που επιχειρούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου τα εναέρια μέσα.

 

Ωστόσο η καταστροφή είναι ήδη τεράστια στην ευρύτερη περιοχή, καθώς έχουν καεί πολλές χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, σπίτια και περιουσίες και ακόμα η φωτιά εξακολουθεί να καίει.

 

Οι προσπάθειες πυρόσβεσης επικεντρώνονται γύρω από τον Οικισμό Πευκενέα, και συγκεκριμένα στους οικισμούς Παπαγιαννέικα Καλκάνι, κλπ., ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Παράλληλα οι δυνάμεις πυρόσβεσης εξακολουθούν να δίνουν την μάχη των αναζωπυρώσεων σε διάσπαρτα σημεία.

 

Σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής, αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, η πυρκαγιά παρουσιάζει πλέον εικόνα ύφεσης, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου της. Όπως είπε με μηχανήματα του στρατού έγινε κατορθωτό να ανοίξουν δρόμοι προκειμένου οι επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν τις διάσπαρτες εστίες και τους χώρους αναζωπυρώσεων.

Σημειώνεται ότι ο επίσημος απολογισμός που έγινε το πρωί της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ήταν 40.000 στρέμματα καμμένης γης. Ωστόσο, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι έχουν καεί πάνω από 50.000 στρέμματα, ενώ το ακριβές μέγεθος της καταστροφής θα αποκαλυφθεί αφού πρώτα σβήσουν οι φλόγες.

Πηγή: Associated Press

Πάντως το γεγονός ότι η πυρκαγιά έρχεται να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο αυτής που πριν από τρία χρόνια κατέστρεψε ολοκληρωτικά τα Γεράνεια Ορη από την πλευρά της Κινέτας, δημιουργεί μεγάλες υποψίες στους κατοίκους για τις σκοπιμότητες που ενδεχομένως να κρύβονται από πίσω, σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική αξιοποίηση του βουνού.

 

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια του ΚΚΕ για να στηρίξουν τους κατοίκους και να πιέσουν να διατεθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα πυρόσβεσης. Επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται, αφενός για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων και αφετέρου για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Δήμου Κορινθίων, αναφορικά με την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies