ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

Σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασαν στην Τρίπολη εργασίες τους

Σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασαν στην Τρίπολη εργασίες τους σχετικά με την παρακολούθηση υλοποιούμενων από το ΠΕΠ έργων

Η δραση “At the school of OpenCohesion” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάστηκε στην Τρίπολη, το απόγευμα χθες Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στο θεατράκι του άλσους Αγίου Γεωργίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η βράβευση τριων σχολείων της Περιφέρειας, οι μαθητές των οποίων έχουν αποδείξει ότι παρακολουθούν τα έργα τα οποία υλοποιούνται μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Τα εν λόγω σχολεία είναι το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Νεάπολης, που έλαβε το πρώτο βραβείο, το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας και το 3o Γενικό Λύκειο Τρίπολης και τα βραβεία απένειμαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ΠαναγιώτηςΝίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο προϊστάμενος ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσο Αντώνης Ψαράκης.

Στους μαθητές που μετείχαν στις ομάδες των τριων πιο πάνω σχολείων δόθηκαν τάμπλετ, ενώ οι νικητές είχε ανακοινωθεί ότι θα είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για την Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (European Week of Regions and Cities) τον ερχόμενο Οκτώβριο και να επισκεφθούν τους χώρους που φιλοξενούν τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επίσης, ένας από τους μαθητές -μαζί με έναν εκπαιδευτικό από το σχολείο του- θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει σε εκδήλωση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Ελίζα Φερέιρα.

Σημειώνεται, ωστόσο ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι επιδημιολογικές συνθήκες υποχρέωσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανακοινώσει πρόσφατα ότι η εν λόγω διοργάνωση τον ερχόμενο Οκτώβριο θα γίνει διαδικτυακά (online).

Η ομάδα ASOC Greece είχε ήδη μισθώσει περίπτερο στις Βρυξέλλες προκειμένου να παρουσιάσει τη δράση στον εκθεσιακό χώρο που θα λειτουργούσε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων, αλλά και αυτό πλέον θα γίνει ηλεκτρονικά, σε ειδική ενότητα του EWRC με τίτλο The ASOC experience in Greece.

Δεδομένων των παραπάνω, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει ως βράβευση τα εξής:

– Citizens Dialogue 12 Οκτωβρίου

Από τη νικήτρια ομάδα κάθε Περιφέρειας ένας μαθητής και ένας εκπαιδευτικός καλούνται με έξοδα της Ε.Ε. να μεταβούν στις Βρυξέλλες στις 12 Οκτωβρίου, όπου οι 3 μαθητές από την Ελλάδα μαζί με 2 μαθητές από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στο ASOC θα συμμετάσχουν σε επίσημο Citizens Dialogue με την Ευρωπαία Επίτροπο Ελίζα Φερέιρα πάνω σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

– Structured Dialogue Workshop – 8 Οκτωβρίου

Ολοι οι μαθητές των 3 νικητριών ομάδων καλούνται στις 8 Οκτωβρίου να συμμετάσχουν σε ένα διαδικτυακό εργαστήριο προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και τους 3 θεματικούς πυλώνες της φετινής EWRC που είναι “Δίνοντας δύναμη στους Πολίτες, Συνοχή και Συνεργασία, Πράσινη Ευρώπη”.

Το εργαστήριο θα υποστηρίξουν coaches και πέρα από την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μαθητών από τις διαφορετικές χώρες θα λειτουργήσει προπαρασκευαστικά για το Citizens Dialogue της 12ης Οκτωβρίου.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε επιστολή της προς την ομάδα ASOC Greece αναφέρει ότι μόλις αρθούν οι λόγοι για τους περιορισμούς των μετακινήσεων επιφυλάσσεται να επανορθώσει για την αδυναμία φυσικής παρουσίας όλων των μαθητών των νικητριών ομάδων στις Βρυξέλλες φέτος, προσφέροντάς τους σημαντικό ρόλο σε μια μελλοντική Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων ή -αν συνεχίσουν επί μακρόν να συντρέχουν οι λόγοι περιορισμού των μετακινήσεων- σε ένα άλλο event υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί σε τοποθεσία πιο κοντινή στον τόπο διαμονής τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies