ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

ΣΧΟΛΕΙΑ Εντός εβδομάδας οι αποφάσεις για το άνοιγμα με αλλαγή πρωτοκόλλων και όχι με μέτρα προστασίας

Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Γενάρη.

 

Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή του υπουργείου Υγείας και την Τετάρτη ή Πέμπτη θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, η οποία δηλώνει πάντως αποφασισμένη ν’ ανοίξουν τα σχολεία στις 10 του μήνα, χωρίς τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων για αραίωση των μαθητών ανά τάξη και ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού.

 

Ηδη, από σήμερα, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, επαναλειτουργούν κανονικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο της υπό-επιτροπής που εξετάζει την επαναλειτουργία των σχολείων έχει «κλειδώσει» και τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Πρόθεση της επιτροπής φέρεται να είναι η αλλαγή στο τέστινγκ, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για self τεστ, αν αυτό είναι εφικτό.

 

Συζητείται να γίνουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό κρούσματος δηλαδή σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test και καταργείται ο «σταυρός» (τέστινγκ στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω, ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) καθώς θα γίνεται rapid test σε όλους τους μαθητές της τάξης. Τα test προτείνεται να γίνονται κάθε 5 ημέρες αντί για 7 ενώ η καραντίνα να ισχύει για 5 ημέρες.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies