ΕιδησούλεςΚοινωνικάΥγεία

Σωτήρης Τσιόδρας: ποιός είναι ο Σεμνός και ταπεινός “στρατηγός” κατά του Κορονοϊού

Το βασικό χαρακτηριστικό  του ανθρώπου από τα χείλη του οποίου το πανελλήνιο κρέμεται καθημερινά είναι η σεμνότητα και οι χαμηλοί τόνοι.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας , Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής σχολής Αθηνών, με κύρος στην επιστημονική και πανεπιστημιακή κοινότητα, είναι ένας επιστήμονας αφοσιωμένος στην ιατρική επιστήμη.

Ένα βασικό του γνώρισμα είναι ότι αν και διακεκριμένος καθηγητής περιθάλπει ο ίδιος τους ασθενείς του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν».

Το βιογραφικό του, εκτός από τη γέννηση του στο Σίδνεϊ και τη φοίτηση του στο γυμνάσιο και το λύκειο της Κυψέλης, περιλαμβάνει:

– το πτυχίο του από την ιατρική σχολή των Ιωαννίνων,
-τριετή κλινική εμπειρία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Albert Einstein”,
-τον τίτλο του μοναδικού υποψήφιου μη Αμερικανού που έγινε δεκτός στο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Παθολογία – Λοιμωξιολογία στο Beth Israel Deaconess και στην Ιατρική Σχολή του Harvard (Harvard Medical School). Εκεί, εξειδικεύτηκε με υποτροφία κλινικού ερευνητή και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα και από το τέταρτο έως και το έβδομο έτος της ειδίκευσής του στην εσωτερική παθολογία και της εξειδίκευσής του στη λοιμωξιολογία δίδασκε και σε φοιτητές.
-Διδακτικό έργο στο Πανεπιστήμιο Temple,
-την μελέτη της ποιότητας ζωής και άνεσης κατά τη διάρκεια της παραμονής στην μονάδα εντατικής θεραπείας με την χρήση ειδικών κλιμάκων (comfort scales). Αυτή η εργασία βραβεύτηκε από το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών και παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας στο Σαν Ντιέγκο τo 1997”.

-Πριν από 15 χρόνια συμμετείχε στην οργάνωση και στο σχεδιασμό αντιμετώπισης πανδημίας γρίπης και στην ολοκλήρωση του Εθνικού σχεδίου Πανδημίας, όπως και στις τετραμελείς επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που επιθεώρησαν χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προετοιμασία για πανδημία γρίπης σε εθνικό επίπεδο.

-Εργάστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ως ένας από τους συντονιστές στη σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου του ΚΕΕΛ (σημερινό ΚΕΛΠΝΟ) για τις προβλεπόμενες δράσεις σε σχέση με την επιτήρηση των λοιμωδών νοσημάτων και ήταν ο υπεύθυνος γιατρός για το σύστημα Ολυμπιακής Συνδρομικής επιτήρησης.

-Την περίοδο 2001 – 2002 δίδαξε δύο φορές ως προσκεκλημένος ομιλητής στην πανεπιστημιακή Θεολογική σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης για τις βιοηθικές προεκτάσεις της λοίμωξης με τον ιό του HIV και τον Νοέμβριο του 2003 στο μεταπτυχιακό σεμινάριο Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα “Αρχές δεοντολογίας στην άσκηση της Ιατρικής” και “ο ιατρός μπροστά στον πάσχοντα από AIDS”.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies