Μεσσηνίας

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων

Κύριε Δήμαρχε
Με την ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορω- νοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης». Η Κυβέρνηση , μετα από αίτημα της ΚΕΔΕ , έδωσε την δυνατότητα στους Δήμους και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε :
• Απαλαγή των επιχειρήσεων από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους.
• Απαλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
• Απαλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων.
• Στη μη είσπραξη από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων .
Αντιλαμβάνεστε , όπως όλοι μας , ότι το ζήτημα της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι παρα πολύ σημαντικό . Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας , θα πρέπει μετα το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν.
Παρακαλώ πολύ όπως προγραμματιστεί άμεσα Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να πάρουμε αποφάσεις για τα προαναφερθέντα στην επιστολή μου .

Δημήτρης Καφαντάρης
Δημοτικός Συμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Δύναμη Ελπίδας»

ΥΓ . Η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη . Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στη διάθεση των Δήμων .

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΛΛΟΓΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

«Π. Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα στο μέγιστο βαθμό»

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies