Μεσσηνίας

Τα Άχραντα Πάθη του Χριστού υποδέχθηκε η Καλαμάτα

Σε μια σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στην περίοδο που διανύουμε, σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας τα Άχραντα Πάθη του Χριστού.
Τα Ιερά Θησαυρίσματα τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος αυτής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης.
Τα Άχραντα Πάθη εναποτέθηκαν στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου, όπου και θα παραμείνουν για προσκύνημα μέχρι και το πρωί της 15ης τρέχοντος μηνός.

Ακολούθησε η τέλεση ευχαριστηριακής Δοξολογίας επί τη υποδοχή των Ιερών Κειμηλίων.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε την μεγάλη ευλογία από την έλευση των Αχράντων Παθών, λέγοντας ότι η παρουσία τους ενισχύει και ενδυναμώνει την πίστη του λαού με το Σωτήρα Χριστό, την οποία δεν μπορεί να αμαυρώσει ποτέ και κανένας.
Ευχαρίστησε δε, αδελφικώς τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο για την αποδοχή του αιτήματος μεταφοράς των Ιερών Θησαυρισμάτων και τον κομίσαντα Πρωτοσύγκελλο π. Ιωακείμ.
Τέλος, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά για την διοργάνωση του προσκυνήματος.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies