UncategorizedΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΤΕΒΑ Δήμου κορινθίων : αποτυχία η αναλγησία;

Η οικονομική δυσπραγία που βασανίζει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία γίνεται ακόμα βαρύτερη για όσους στερούνται ακόμα και τον ελάχιστο βασικό μισθό, ακόμα και τους ελάχιστους πόρους διαβίωσης.

Για την ανακούφιση των ανθρώπων αυτών δημιουργήθηκαν κάποιοι Θεσμοι στήριξης που παρείχαν κάποια ελάχιστη βοήθεια, πολύτιμη για την διαβίωση των φτωχότερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα ήταν και η παροχή βασικών ειδών διατροφής στα άτομα που παίρνουν ΚΕΑ ή με την καινούργια ονομασία του ελάχιστο επίδομα επιβίωσης.

Πανελλαδικά το πρόγραμμα αυτό είναι γνωστό με τη λέξη ΤΕΒΑ.

Στην Κορινθία το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο κορινθίων και υπεύθυνο του προγράμματος αυτού, τον εκάστοτε δήμαρχο Κορίνθιων.

Σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προγράμματα ΤΕΒΑ που υλοποίησαν και υλοποιούν στην υπόλοιπη Ελλάδα Δήμοι και Περιφέρειες, η περίπτωση του Δήμου Κορινθίων εξελίχθηκε με πολλά προβλήματα, δικαστικές διαμάχες, υπερβολικά υψηλές τιμές των προϊόντων που διανεμήθηκαν και πολλές άλλες δυσαρεστες πτυχές.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν διανεμήθηκαν προϊόντα, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να υποστούν ταλαιπωρία και να διατυπώνουν εύλογα ερωτηματικά για το τι συμβαίνει.

Το Πάσχα του 2020 ,με παρέμβαση της περιφέρειας Πελοποννήσου, έγινε κατορθωτό να μοιραστούν είδη πρώτης ανάγκης και ένα χρηματικό ποσό στους δικαιούχους και στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε και πάλι η σύμβαση μεταξύ του Δήμου κορινθίων και της εταιρίας korinthian palace.

Ενώ το πρόγραμμα ΤΕΒΑ παρουσιάζει ως αναγκαία τη διανομή ειδών κάθε μήνα, στον Δήμο κορινθίων ξεκίνησαν την πρακτική της διανομής ανά δίμηνο, πρακτική που δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά.

Πλησιάζοντας το φετινό Πάσχα, οι δικαιούχοι διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε ειδοποίηση για το πότε θα παραλάβουν πράγματα που δικαιούνταν, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας η διανομή θα γινόταν κανονικά.

Όπως αποδείχτηκε, η σύμβαση που είχε υπογράψει ο δήμος με το korinthian palace,μία σύμβαση που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, έληξε χωρίς ο δήμαρχος να μεριμνήσει είτε για την έγκαιρη ανανέωση της, είτε για τη διανομή των ειδών με αγορά, αξιοποιώντας τα τεράστια χρηματικά αποθεματικά του δήμου ,σύμφωνα με όλα όσα λέγονται δημόσια, ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ…

Το ερώτημα εδώ είναι τεραστιο:

Σκέφτηκε έστω και λίγο ο κύριος δήμαρχος αλλά και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι την κατάσταση που βρίσκονται οι δικαιούχοι των ειδών ΤΕΒΑ;

Σκέφτηκε ότι ακόμα και αυτά τα είδη που έπαιρναν οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μία τεράστια ανακούφιση για την κατάστασή τους;

Σκέφτηκε τόσο αυτός, όσο και κάποιοι αντιδήμαρχοι που εμφανίζονται ως ευεργέτες άλλων θεσμών, να αξιοποιήσει το κοινωνικό παντοπωλείο για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ;

Αυτή είναι η ικανότητα του μάνατζερ που διαφημίζει ότι έχει ο νυν δήμαρχος;

Αναρωτιόμαστε πώς θα αντικρύσει όλους αυτούς τους ανθρώπους αλλά και τους ανθρώπους που έχουν μία στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, ο κοινωνικά ευαίσθητος κατά τα άλλα δήμαρχος και οι κοινωνικά ευαίσθητοι -κατά τα άλλα- αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι…

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies