ΑρκαδίαςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΤΕΒΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Ο ΝΙΚΑΣ, ΑΛΛΑ…

Μετά από το εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας σχετικά με το βάλτωμα του ΤΕΒΑ στο νομό Κορινθίας, με επικεφαλής τον Δήμο Κορινθίων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρενέβη και προσπαθεί να επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα που πλήττει περίπου 3.042 οικογένειες στην Κορινθία οι οποίες είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο τύπου της περιφέρειας Πελοποννήσου “…Η Περιφέρεια, θα επιχειρήσει στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να διαθέτει προπληρωμένες κάρτες από 100 έως 150 ευρώ ανά οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της, μόνο για την αγορά τροφίμων…”.

Το μέτρο αυτό αφορά, αφ’ενός τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ και συγκεκριμένα 1.622 οικογένειες στην Αρκαδία (διατιθέμενη πίστωση 161.621 ευρώ) και 3.042 οικογένειες στην Κορινθία (διατιθέμενη πίστωση 307.496 ευρώ), και αφ’ετέρου 410 συνολικά οικογένειες στους δύο νομούς, στις οποίες η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης (210 οικογένειες στην Αρκαδία, με διατιθέμενη πίστωση 32.000 ευρώ και 300 στην Κορινθία με διατιθέμενη πίστωση 45.500 ευρώ).

Όπως φαίνεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ικανός πολιτικός και ικανός διαχειριστής, κάνει κινήσεις ώστε να βγει από το αδιέξοδο το ΤΕΒΑ Κορινθίας, αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε εξαιτίας της κακής διαχείρισης του προγράμματος από τον Αλέξανδρο Πνευματικό και τον Βασίλη Νανόπουλο.

Ασφαλώς, αξίζουν συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου που πέραν του καθήκοντος του (η Κορινθία δεν ανήκει στο ΤΕΒΑ της Περιφέρειας) δείχνει την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία απέναντι στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ  της Κορινθίας , οι οποίοι υποφέρουν.

Όμως ,με βάση τα όσα γνωρίζουμε μετά από το ρεπορτάζ για τη λειτουργία του ΤΕΒΑ ιδιαίτερα στην Κορινθία, θεωρούμε ότι η λύση αυτή δεν θα επιτρέψει την έγκαιρη η διάθεση των καρτών αυτών στις πληττόμενες οικογένειες.

Η συμβουλή που έχει δοθεί στον περιφερειάρχη για τη χορήγηση των διατακτικών αυτών (γιατί για διατακτικές μιλάμε) στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, μπορεί βέβαια να έχει εφαρμογή σε μεγάλες επιχειρήσεις που την χρησιμοποιούν κατά κόρον (όπως η BIC, η teleperformance, ο Σκλαβενίτης κλπ), δεν μπορεί όμως να έχει εφαρμογή σε μία δημόσια υπηρεσία ,όπως η περιφέρεια, για ευνόητους λόγους  που ένας έμπειρος πολιτικός, όπως ο κ. Νίκας μπορεί να αντιληφθεί.

Η καλύτερη λύση είναι, να πιστωθούν τα χρήματα αυτά απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΤΕΒΑ, αφού ήδη υπάρχουν οι λογαριασμοί αυτοί στα πλαίσια του ΚΕΑ που λαμβάνουν οι ίδιοι, ενέργεια που μπορεί να γίνει άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα και προβλήματα. 

Την λύση αυτή άλλωστε προκρίνουν και όλοι οι φορείς που έχουν στοιχειώδη γνώση για τη λειτουργία του προγράμματος ΤΕΒΑ, όσο και του προγράμματος του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αφού, όπως επισημαίνουν, η πλατφόρμα και η δεξαμενή πληροφοριών του ΚΕΑ είναι πλήρως εκσυγχρονισμένη και μπορεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εκτελέσει την συγκεκριμένη εντολή.

Ευχή όλων είναι να μην αφήσει ο κ. περιφερειάρχης η έλλειψη της κοινωνικής ευαισθησίας που είχαν επιδείξει στην περίπτωση του νομού Κορινθίας ο πρώην και ο νυν δήμαρχος Κορινθίων, να επιτρέψει οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ να περάσουν μαύρο Πάσχα, όπως πέρασαν μαύρα Χριστούγεννα…

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΤΕΒΑ Κορινθίας;

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies