UncategorizedΚορίνθου

Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου στο12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ στην Αρχαιά Κόρινθο – Βίντεο”

Η ανταπόκριση του κόσμου στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας  “ΓΕΦΥΡΕΣείναι κάτι παραπάνω από πρωτόγνωρη και δεν θα ήταν οξύμωρο να αναφέρουμε ότι οι προβολές που γίνονται στον ανοιχτό χώρο του πολιτιστικού κέντρου “Αναστασία Κεφάλα” στην Αρχαία Κόρινθο, χώρος που έχει μετατραπεί σε ένα υπέροχο υπαίθριο σινεμά, κατακλύζονται από θεατές.


Οι προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ ξεπερνούν τις 50 και καλύπτουν όλο το φάσμα νεότερων αλλά και παλαιότερων δημιουργών, έχοντας πετύχει την επιστροφή του κοινού από την τηλεόραση στην κινηματογραφική αίθουσα.

Η υποστήριξη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου της Αρχαίας Κορίνθου “O Απόλλων”, ήταν καθοριστική και σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα πιο βασικά ατού της περιοχής στο σύγχρονο πολιτιστικό πεδίο.

Μέχρι στιγμής, οι προβολές που έχουν γίνει είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτες και δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι η κατεξοχήν κινηματογραφική γιορτή της Κορίνθου έχει κάνει την πιο δημιουργική επιστροφή τον χώρο των ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Το φεστιβάλ έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να προβάλει μία νέα οπτική ταυτότητα η οποία, εφόσον εξελιχθεί όπως εξελίσσεται, θα υποστηρίξει διαχρονικά τον θεσμό και την τέχνη του κινηματογράφου ως πυρήνα της ύπαρξής του.

Ο ιστορικός τόπος της Αρχαίας Κορίνθου συνδέεται πλέον δημιουργικά και διαχρονικά με την σύγχρονη φιλμογραφία σε μία διοργάνωση που πλέον έχει τα θεμέλια για να κρατήσει σε βάθος χρόνου.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Κορινθίων, το 🎞Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre, η

ΕΡΤ3 και τα τοπικά ΜΜΕ.
☎️Κρατήσεις θέσεων στο 6909672168 και πληροφορίες στο 6972080441 , corinthfest@gmail.com www.bridgesfest.eu

The Silent Revolution – Giulia Viero Ιταλία

Η ταινία αφηγείται, μέσω της εμπειρίας τριών νεαρών ερευνητών, της Manuela, της Julia και του Marc, τη δυνατότητα κατανόησης της έννοιας της Επανάστασης, όχι πλέον ως αντίδραση σε κατάσταση λανθασμένων καταστάσεων, αλλά ως προληπτική έκφραση μιας νέας εσωτερικής συνείδησης.

Βρίσκεται σε μια παλιά ορεινή αγροικία, της οποίας δεν γνωρίζουμε την ακριβή γεωγραφική θέση. σε ένα παιχνίδι ήχων και σιωπών, αναμνήσεων και επίγνωσης του παρόντος, κλειστών και ανοιχτών ματιών, που εναλλάσσουν εξωτερικά και εσωτερικά περιβάλλοντα και χώρους, οι τρεις πρωταγωνιστές, ειλικρινά αμφισβητούν τον εαυτό τους για το νόημα της ζωής, με οδηγό την παρουσία ενός δασκάλου διαλογισμού Το Μαζί, ξεκινούν ένα ταξίδι προς μια πιο αυθεντική αυτοπραγμάτωση, προς μια βαθύτερη κατανόηση και υπευθυνότητα στην επίγνωση της αλληλεξάρτησης μεταξύ του εσωτερικού τους κόσμου και της εξωτερικής πραγματικότητας.

The dolphin of dolphi Γιώργης Φωτόπουλος

Οι Μη Χαμένες Πατρίδες

«Οι Μη Χαμένες Πατρίδες» ακολουθούν την ιστορία 12 Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που έζησαν τα Σεπτεμβριανά του 1955.

Το μόνο πογκρόμ τέτοιας έκτασης που πραγματοποιήθηκε στη σύγχρονη ιστορία όχι εν καιρώ πολέμου αλλά εν καιρώ ειρήνης. Με ένα μοντάζ γρήγορου ρυθμού και πρωτοποριακά κείμενα επί της οθόνης, ο θεατής μεταφέρεται σε ένα νοητό τραπέζι, όπου όλοι μαζί χωρίς να γνωρίζονται συνομιλούν απαντώντας και συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο.

Ένας εξ αυτών επιστρέφει στο σπίτι του μετά από 46 χρόνια συντροφιά με τον εγγονό του. Γιατί τέλος δεν υπάρχει.

Γιατί τελικά η ιστορία δεν είναι μόνο τα γεγονότα. Αλλά οι ιστορίες των ανθρώπων που έγραψαν ιστορία.
Το ντοκιμαντέρ «Οι Μη Χαμένες Πατρίδες» της Ευτυχίας Φράγκου, σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, υπό την αιγίδα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.

Τρέιλερ της ταινίας «Οι Μη Χαμένες Πατρίδες»

Les notes – Γεώργιος Δημόπουλος

H ταινία Les notes ήταν μία ταινία με λίγα λόγια υπέροχη μουσική η οποία πραγματικά ενσάρκωσε την έννοια του κινηματογράφου Αφού με ελάχιστα λόγια κατάφερε να μαγνητίσει τους θεατές. Πρωταγωνίστρια  στον ρολο της Nicole η διάσημη γαλλίδα ηθοποιός Sabine Crossen, που με την ερμηνεία της πραγματικά καθηλώνει.

Μοσχαράκι κοκκινιστό- beef stew – Νίκος Καλλιπολίτης

Το “μοσχαράκι κοκκινιστό” είναι μία μαύρη κωμωδία, που εκτυλίσσεται όχι στα πλαίσια μιας αστυνομικής περιπέτειας, αλλά μια …δηλητηρίασης!

Περισσότερα μας εξηγεί ο σκηνοθέτης:

 

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

admin2020

Εκλογές και σύσταση σε σώμα του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σ. Π. Α. Μ. Α. Ν. Κ.

admin2020

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies