Την Κυριακή ζωντανεύουμε ξανά την ελπίδα, με δυνατό ΚΚΕ! Αυτό το μήνυμα ακούστηκε δυνατά από το κατακόκκινο Σύνταγμα και την τεράστια συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Αυτοί μόνοι τους και εμείς όλοι μας!», «η οργή του λαού με έναν τρόπο μπορεί να εκφραστεί στην κάλπη, με ενίσχυση του ΚΚΕ», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Υπογράμμισε πως «κάθε ψήφος στο ΚΚΕ αθροίζεται στο πανελλαδικό του ποσοστό και στέλνει περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές στη Βουλή, πανελλαδικά. Χαμένη είναι κάθε ψήφος στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και στα διάφορα συμπληρώματά τους, όπως το ΜέΡΑ25 και η Ελλ. Λύση, που συγκυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ!».

Τόνισε ότι “Την Κυριακή, λοιπόν, το ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο! Το είπε χτες η Πάτρα, προχθές η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Λαμία. Το φωνάζει σήμερα η Αθήνα με αυτή την τεράστια, συγκλονιστική, κατακόκκινη συγκέντρωση λαού και νεολαίας εδώ στο Σύνταγμα, στην καρδιά της Αθήνας, της Ελλάδας: ΚΚΕ δυνατό για να είναι δυνατός ο λαός”.

Να είναι δυνατός ο λαός, λένε τα μηνύματα αισιοδοξίας που έρχονται από χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές. Γιατί όλο και περισσότεροι πλέον ξέρουν, πως μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιαχτεί. Μπορεί να το καθυστερήσουν λίγο, αλλά θα φτιαχτεί από τα κόμματα που μοιράζονται τους στόχους του κεφαλαίου γι’ αυτό και έχουν κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα.

Αυτό είναι πια τελειωμένη υπόθεση. Θα φτιάξουν κυβέρνηση, όπως έκαναν και στο παρελθόν, όταν το ΠΑΣΟΚ πήγε με τη ΝΔ και όλοι μαζί, πρώτα με το ΛΑΟΣ και μετά με τη ΔΗΜΑΡ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας φόρτωσαν ένα τρίτο βάρβαρο μνημόνιο.

 

Αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους, θα σχηματίσουν κυβέρνηση. Κι εμείς θα κάνουμε τη δική μας! Θα δυναμώσουμε τη σταθερή, τη σίγουρη, τη μαχητική αντιπολίτευση, το ΚΚΕ.

Αυτοί μόνοι τους κι εμείς όλοι μας!

Σ’ αυτό το “όλοι μας”, βλέπουν τον εαυτό τους όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου, νέοι άνθρωποι, οι οποίοι, δεν αγωνιούν τι θα βγει από τα παζάρια του αστικού πολιτικού συστήματος, για το ποια αντιλαϊκή κυβέρνηση θα πάρει τη σκυτάλη, για το ποιος θα συνεργαστεί με ποιον. Και πλέον αντιλαμβάνονται πως το “να φύγει ο ένας και να έρθει ο άλλος” ίδιας κοπής, πάντα αποδεικνύεται “ο ένας χειρότερος από τον άλλο”.

Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ, δεν μεταλλάσσεται, δεν εξαργυρώνεται, δεν παζαρεύεται. Η κάθε ψήφος στο ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα κατατεθεί σε κάθε χώρο δουλειάς, για να αυξηθεί το μεροκάματο, για να μη γίνει καμιά απόλυση, για να υπογραφεί συλλογική σύμβαση.