Μεσσηνίας

ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Στην παραλαβή των τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονοϊού (rapid test), στο Κέντρο Υγείας της Πύλου, παραβρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, προκειμένου να διευθετήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μιχαήλ Ρεντούλη τον τρόπο διαχείρισης των τεστ για όλες τις κοινότητες του Δήμου, προκειμένου να ελεγχθούν οι εργάτες γης, οι οποίοι εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή, κατά την ελαιοκομική περίοδο.
Ο Δήμαρχος με το πέρας της διαδικασίας, δήλωσε: «Τις θερμές ευχαριστίες μου για μια ακόμη φορά στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία, προκειμένου να προασπίσουμε την υγεία των δημοτών μας. Καλώ όλους τους ελαιοπαραγωγούς να προσέλθουν με τους εργάτες τους στο Κέντρο Υγείας της Πύλου, προκειμένου να κάνουν το τεστ. Συμμετέχοντας με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, βοηθάμε στη διασφάλιση τόσο της δικής μας υγείας, όσο και αυτής των συμπολιτών μας».
Ο Αντιπεριφερειάρχης με τη σειρά του δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα το Κέντρο Υγείας της Πύλου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, προκειμένου να παραδώσω τα τεστ ταχείας διάγνωσης του Κορονοϊού, για τον έλεγχο των εργατών γης από τρίτες χώρες, αλλά και να συντονιστούμε με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, για τον τρόπο εφαρμογής των τεστ αυτών. Χρειάζεται συνεργασία από την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και τις μονάδες υγείας, για να προτρέψουμε όλους τους ελαιοπαραγωγούς να φέρουν τους εργάτες γης για έλεγχο. Αν και απευθυνόμαστε κυρίως σε εργάτες από τρίτες χώρες, η Περιφέρεια έχει ήδη μεριμνήσει και για τους εργάτες από περιοχές εντός Ελλάδας, οι οποίοι θα ελεγχθούν μετά από ενημέρωσή, από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ».

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, δηλώνοντας: «Είναι αναγκαίο να ακούμε τα αιτήματα της κοινωνίας και να συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Με αυτό τον τρόπο θα συνδράμουμε όλοι μαζί στον περιορισμό της διασποράς του Covid-19».
Τα διαγνωστικά τεστ, τα οποία εδόθησαν, ενδείκνυνται για την ταχεία ανίχνευση κορονοϊού, καθώς ελέγχουν τα αντιγόνα του ιού και όχι τα αντισώματα, με το αποτέλεσμά τους να εμφανίζεται μετά από 20 λεπτά. Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Κέντρου Υγείας Πύλου, καλώντας στο 27233-60000.

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies