Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Πρωθυπουργού με Δήμα, Γεωργιάδη και Επιστήμονες για την Ελληνική ερευνητική δράση για τον Covid19.

Σε Τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό συμμετείχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας καθώς ξεκινά άμεσα ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο την Επιδημιολογική μελέτη του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών. Η δράση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική που αναπτύσσει η χώρα για την αντιμετώπιση του Covid19.

Στην Τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το πλαίσιο Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας, Αθανάσιος Κυριαζής. Συμμετείχαν επίσης μέλη της Ελληνικής Ερευνητικής- Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας προέβη στην εξής δήλωση:

«Η «εμβληματική δράση» αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική που αναπτύσσει η χώρα για την αντιμετώπιση του Covid19.Η Ελληνική Ερευνητική-Πανεπιστημιακή κοινότητα, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, αναμένεται να διαδραματίσει το δικό της σημαντικό ρόλο και να συστρατευθεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής αλλά και οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Η εκτέλεση ενός τέτοιου προγράμματος φέρνει την Ελλάδα στο παγκόσμιο μέτωπο των εξελίξεων στη μελέτη του ιού και την παραγωγή γνώσης για την αντιμετώπιση αυτής της υγειονομικής κρίσης.

Οι φορείς που θα υλοποιήσουν τη δράση υπό την εποπτεία της ΓΓΕΤ είναι οι εξής:

1. Eθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Τμήμα Ιατρικής
2. Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
3. Εθνικό Κέντρο Έρευνας και τεχνολογικής Ανάπτυξης | Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών
4. Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ
5. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης | Τμήμα Ιατρικής
6. Πανεπιστήμιο Κρήτης | Τμήμα Ιατρικής
7. ΕΚΕΒΕ Α. Φλέμιγκ
8. Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
9. ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
10. Πανεπιστήμιο Ιωναννίνων.»

Σχετικές αναρτήσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

“Η πρότασή μας για την Οικονομία και την Εργασία”

admin2020

Αυγενάκης σε Περιφερειάρχες: Η ενεργοποίηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης έως το τέλος του έτους

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies