Μεσσηνίας

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας

Διαδικτυακή συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στην προγραμματισμένη διαδικτυακή συνάντηση μετείχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής Μάρτων Σίμιτσεκ, ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Αθανάσιος Κανταρτζής καθώς και Δήμαρχοι από περιοχές που θα συμμετέχουν ενεργά στις εορταστικές – επετειακές εκδηλώσεις του 2021.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους όλης της Ελλάδας ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821 και τα οποία θα αποτελέσουν υποσύνολο των συνολικών έργων που θα ενταχθούν στο εμβληματικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Θέλω κάθε Δήμος της χώρας, εάν αυτό είναι εφικτό, να δρομολογήσει ένα έργο κατ’ ελάχιστον το οποίο στη συνείδηση των πολιτών να ταυτιστεί με το 2021. Θα είναι έργο όμως το οποίο θα κοιτάει στο μέλλον, θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος -είτε μιλάμε για έργα τα οποία έχουν να κάνουν με βασικές περιβαλλοντικές υποδομές- είτε με ψηφιακές υποδομές, είτε έργα τα οποία έχουν να κάνουν με δεξιότητες ή σύγχρονες ματιές στο παρελθόν μας. Όλα αυτά έχουν μία τεράστια σημασία ώστε και όταν περάσει το 2021 και πάμε στο 2022, στο 2023, στο 2024 να θυμόμαστε αυτή τη χρόνια ως μία χρονιά ορόσημο» τόνισε στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το 2021 είναι φυγή προς τα εμπρός

«Αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, από τη Μεσσηνία μέχρι την Ορεστιάδα και γι αυτό και θεώρησα απολύτως απαραίτητη την ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη αυτήν την πολύ γόνιμη και δημιουργική προσπάθεια» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει, μιλώντας για το νόημα αυτής της πρωτοβουλίας: «Στην ουσία όλοι σας καλείστε, δεκάδες, εκατοντάδες ελληνικές πόλεις να κάνετε τις δικές σας μικρές επαναστάσεις και με αυτόν τον τρόπο να αποδείξετε ότι ένα έθνος μπορεί να ξαναδιαβάζει γόνιμα την ιστορία του μόνο αν το ίδιο βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Και αυτή τη δημιουργική κίνηση, αυτή τη φυγή προς τα εμπρός θέλουμε να δρομολογήσουμε σε αυτό το επετειακό έτος, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω».

Δήλωση Δημάρχου

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή την τηλεδιάσκεψη, ανέφερε: «Η Καλαμάτα φιλοδοξεί μέσα από τη συμμετοχή της στις εθνικές επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις να κάνει τη σημερινή επανάσταση της χτίζοντας το μέλλον της μέσα από μία σειρά εορταστικών δράσεων διεθνούς ενδιαφέροντος και απήχησης αλλά και ένα πλήρες και οραματικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Στόχος μέσα από το συγκροτημένο και ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου μας είναι να δούμε την Καλαμάτα του αύριο και τον εξωστρεφή της προσανατολισμό. Μέσα από την διπλωματία, το πολιτισμό, την υγεία, την παραγωγή – γαστρονομία, την κλιματική αλλαγή. Όχι αναπολώντας το παρελθόν αλλά κοιτάζοντας το μέλλον.

Με αφορμή τη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση που είχαμε οι Δήμαρχοι με τον Πρωθυπουργό, να εκφράσω για μια φορά ακόμα την εμπιστοσύνη και τη στήριξή μας στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει σε εθνικό, υγειονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο για την πατρίδα μας».

Σχετικές αναρτήσεις

Τροχαίο ατύχημα Τζιπ με μηχανή με τραυματισμό

admin2020

«Μήδεια του Ευριπίδη» 5η«11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη»

admin2020

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η παράσταση «TOC²» από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies