ΜεσσηνίαςΟικονομία

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ξεκινά η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ

zzz της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης για το έτος 2020, μετά και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τον εποπτευόμενο Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ποσό που θα διατεθεί ως προκαταβολή στους δικαιούχους ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ, αφορά 539.609 αγρότες και συνιστά το 70% της βασικής ενίσχυσης.

Παράλληλα, η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και του «πρασινίσματος» αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει την προσήλωση του Υπουργείου στην έγκαιρη καταβολή των άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες, προκειμένου εκείνοι να ανταπεξέλθουν στο πολύτιμο παραγωγικό τους έργο μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies