ΑθλητισμόςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Τη νίκη-πρόκριση επιδιώκουν απόψε Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης ρίχνονται απόψε στη μάχη των επαναληπτικών αγώνων για τα προκριματικά του Europa League ο πρώτος και του Conference League οι άλλοι δύο, θέλοντας να ανατρέψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος τους από τα πρώτα ματς με τις αντιπάλους τους.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νέο κανονισμό της UEFA, τα εκτός έδρας γκολ δεν παίζουν ρόλο στο συνολικό σκορ μιας σειράς διπλών αγώνων, και έτσι και οι τρεις αυτοί επαναληπτικοί είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγηθούν στην παράταση ή και στα πέναλτι.

Να αποφύγει δεύτερο «κάζο» θέλει ο Ολυμπιακός

Στις 21.30 (Cosmote Sport 1) ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Μπρατισλάβα με αντίπαλο τη Σλόβαν, στη ρεβάνς του 1-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την εμφάνισή του στον πρώτο αγώνα, ωστόσο η νίκη στην Μπρατισλάβα είναι μονόδρομος για τους «ερυθρόλευκους» προκειμένου να αποφύγουν και δεύτερο κάζο, μετά τον βαρύ αποκλεισμό τους από το Champions League.

Για να τα καταφέρει πάντως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να ξεπεράσει και τα προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει. Ηδη έχει τεθεί εκτός μάχης λόγω τραυματισμού ο Παπασταθόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Μανωλά, Βρσάλικο, Ροντρίγκεζ και Ανδρούτσου.

Εφόσον ο Ολυμπιακός νικήσει απόψε, στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού, με το πρώτο ματς στην Κύπρο στις 18 Αυγούστου και τον επαναληπτικό στο Φάληρο στις 25 Αυγούστου. Αν δεν τα καταφέρει απέναντι στη Σλόβαν θα μεταφερθεί στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ της Ζρίνσκι Μόσταρ από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και της Τόμπολ από το Καζακστάν (στο πρώτο ματς νίκησε η Ζρίνσκι με 1-0).

Για την ανατροπή ο Παναθηναϊκός

Για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, ο Παναθηναϊκός στις 20.30 (Cosmote Sport 2) υποδέχεται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τη Σλάβια Πράγας, στη ρεβάνς της ήττας του με 2-0 στον πρώτο αγώνα στην Τσεχία.

Το καλό για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και, πλην του Παλάσιος, ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στο πρώτο ματς, και του νεοαποκτηθέντος Βέρμπιτς, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός πετύχει τη σπουδαία ανατροπή, στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους του Conference League θα έχει πολύ πιο βατή αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ της πολωνικής Ρακόβ Τσεστόχοβα και της σλοβακικής Σπαρτάκ Τρνάβα, με το πρώτο ματς εκτός έδρας στις 18 Αυγούστου και τη ρεβάνς στη Λεωφόρο στις 25 Αυγούστου. Η Ρακόβ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, καθώς στο πρώτο ματς επικράτησε 2-0 εκτός έδρας.

Με όπλο το «ηφαίστειο» του Χαριλάου ο Άρης

Το ίδιο σκορ από τον πρώτο αγώνα (2-0) έχει να ανατρέψει και ο Άρης απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία υποδέχεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 21.00 (Novasports Prime), στον επαναληπτικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Conference League. Ο

Η περίπτωση του Αρη είναι σχετικά ιδιάζουσα, καθώς καλείται να φέρει σε πέρας την ίδια αποστολή για τρίτη συνεχόμενη φορά σε παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση: Να ανατρέψει ήττα 2-0 από πρώτο αγώνα. Στις δύο προηγούμενες φορές, το 2019 απέναντι στη Μόλντε και πέρυσι απέναντι στην Αστάνα, έφτασε πολύ κοντά αλλά αποκλείστηκε στην παράταση. Αυτή η φορά οι Θεσσαλονικείς ελπίζουν να είναι η «τρίτη και φαρμακερή» – αλλά για την αντίπαλο.

Εφόσον ο Άρης ολοκληρώσει ό,τι άφησε στη μέση τα προηγούμενα χρόνια, για την πρόκριση στους ομίλους του Conference League θα κληθεί να πραγματοποιήσει άλλη μία – ίσως τη μεγαλύτερη – υπέρβαση: Στα πλέι οφ περιμένει ως αντίπαλος η γαλλική Νις, με το πρώτο ματς στη Θεσσαλονίκη στις 18 Αυγούστου και τη ρεβάνς στην Κυανή Ακτή στις 25 Αυγούστου.

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ – 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Προκριματικός Αγώνας Τραμπολίνο 2024 ΑΘΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies