Μεσσηνίας

Τοποθέτηση σχολικού κάδου κομποστοποίησης στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Οι εταιρείες Κ.Α. ΒΕΚΚΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. και BAΚOPLAST την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 τοποθέτησαν δωρεάν σχολικό κάδο κομποστοποίησης στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για εκπαιδευτικούς, κυρίως σκοπούς.

Μπουγάς:Eγκατασταθηκε ένας κομποστοποιητής στο σχολείο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ευχαριστούμε τις εταιρείες BAΚOPLAST & ECOVRS, είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μας δώσει την ευκαιρία στα παιδιά του γυμνασίου και του Λυκείου να βάλουν τις προτεραιότητές τους και να καταλάβουν το θέμα της κομποστοποίησης, γενικότερα το θέμα της κυκλικής οικονομίας και το θέμα της Προστασίας του περιβάλλοντος ευχαριστούμε πάρα πολύ και να είστε βέβαιοι ότι θα πιάσει τόπο o κομποστοποιητής

Σχολικός Κάδος Κομποστοποίησης King Wormery
Ο κάδος κομποστοποίησης King Wormery αποτελεί πρότυπο Ελληνικό κάδο κομποστοποίησης με γαιοσκώληκες για την διαχείριση οργανικών φυτικών αποβλήτων. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με στόχο να αποτελέσει το κύριο εκπαιδευτικό εργαλείο για τα σχολεία.

Η συνήθης πρακτική μέχρι τώρα στα σχολεία αφορούσε κάδους κομποστοποίησης κήπου οι οποίοι για να λειτουργήσουν σωστά απαιτούσαν κατά βάση πράσινα απόβλητα κήπου. Η τροφοδοσία τους με τα φυτικά υπολείμματα των φρούτων συνήθως οδηγούσε στην όχληση μέσω των οσμών και των μυγών.

Ο King Wormery όπως και τα οικιακά wormery στηρίζεται στην αποικία των γαιοσκωλήκων, οι οποίοι καταναλώνουν όλα τα φυτικά απόβλητα που παράγονται από τους μαθητές, παράγοντας πλούσιο κομπόστ.

Ο King Wormery αν και ιδανική λύση για σχολεία, μπορεί να λειτουργήσει και ως συνοικιακός κομποστοποιητής.

Η κατασκευή του κάδου γίνεται με την μέθοδο της περιστροφικής χύτευσης (rotational moulding). Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και το κυλινδρικό του σχήμα εξασφαλίζει την μέγιστη σταθερότητα και διάρκεια ζωής του κάδου.

Στον κάδο περιλαμβάνεται αποικία 10.000 γαιοσκωλήκων με ειδικό υπόστρωμα. Ο Αυθεντικός Κόκκινος Γαιοσκώληκας με την κοινή ονομασία Red Worms είναι ο γαιοσκώληκας που δεν αποτελεί μία συνηθισμένη ράτσα γαιοσκώληκα. Πρόκειται για τον γαιοσκώληκα που φέρει τη βοτανική ονομασία Lumbricus rubellus, δύναται να επιβιώσει σε δύσκολες και περιορισμένες συνθήκες περιβάλλοντος (περιβάλλον εκτροφής) και αποτελεί το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο και πολλαπλασιαζόμενο είδος εκτρεφόμενου γαιοσκώληκα στον κόσμο.

Για την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας της κομποστοποίησης ο κάδος περιλαμβανει και έγχρωμη εικονογράφηση στο εξωτερικό του.

Ο κάδος αυτός κατασκευάζεται στην Καλαμάτα από την εταιρεία Κ.Α. ΒΕΚΚΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. σε συνεργασία με την εταιρεία BAΚOPLAST.

Άλλα προϊόντα της εταιρεία BAΚOPLAST

Σχετικές αναρτήσεις

Πλήθος πιστών στην Ακολουθία του Επιταφίου στην Καλαμάτα

admin2020

Live Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης η συνάντηση των Επιτάφιων στην Μεσσήνη-Βίντεο

admin2020

Live Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης η περιφορά του επιτάφιου στο Μαυρομμάτη Πάμισου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies