ΔιεθνήΕιδησούλες

Τουρκία: Καλεί τον Αμερικανό πρέσβη μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, διαβιβάζοντας την «έντονη αντίδραση» της Τουρκίας για την κίνηση της Ουάσιγκτον.

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε χθες Σάββατο ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που χαρακτήρισε γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915, κίνηση που εντάσσεται στα πλαίσια  παζαριών, ανταγωνισμών και του «καρότου και μαστίγιου» προς την Τουρκία, για την παραμονή της στο δυτικό στρατόπεδο, για τους ίδιους δηλαδή λόγους που 106 χρόνια τώρα όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και πολλών άλλων καπιταλιστικών κρατών αρνούνταν να την αναγνωρίσουν.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ είπε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντέιβιντ Σάτερφιλντ ότι η ανακοίνωση των ΗΠΑ δεν έχει καμία νομική βάση και ότι η Άγκυρα «την απορρίπτει, τη βρίσκει απαράδεκτη και την καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο».

Ανέφερε ότι η ανακοίνωση προκαλεί «πλήγμα στις σχέσεις που θα είναι δύσκολο να επιδιορθωθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Ας δούμε το Ξυλόκαστρο πριν από 55 χρόνια…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies