Κορίνθου

Το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου στέκεται δίπλα στον Padοu!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής μας παράταξης, εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης για τη χορήγηση ασύλου στον Padοu Bendo Mayuma. Η συγκινητική ιστορία του Padοu έχει γίνει γνωστή μέσα από τον αγώνα που κάνουν η Πρωτοβουλία Κορινθίας «Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες» και το ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Τεχνών και Πολιτισμού ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Το θέμα γνωστοποιήθηκε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και τέθηκε προ ημερησίας διάταξης, αφού με τον Νόμο Βορίδη αφαιρέθηκε το δικαίωμα στους επικεφαλής παρατάξεων να θέτουν θέματα προ ημερησίας διάταξης, και ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει τα εξής: O νεαρός Padοu είναι ένα από τα ασυνόδευτα παιδιά που βρέθηκε μακριά από την πατρίδα που τον γέννησε, για να ξεφύγει από κινδύνους που απειλούσαν την ίδια του τη ζωή. Ενηλικιώθηκε στη χώρα μας, ζώντας ενάμιση χρόνο τώρα στη Δομή προσφύγων της Κορίνθου. Η αγάπη του για την μουσική τον οδήγησε στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, παρακολουθεί ιδιαίτερο μάθημα ως υπότροφός του και συμμετέχει στα ομαδικά μαθήματα που παρέχει το ίδρυμα σε προσφυγόπουλα της δομής φιλοξενίας της Κορίνθου σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο El Sistema Greece. Είναι βασικό μέλος της Νεανικής Ορχήστρας του Ιδρύματος, όπως επίσης είναι βασικό μέλος και στην ορχήστρα του Εl sistema στην Κυψέλη και μεταβαίνει εβδομαδιαία για τις πρόβες του στην Αθήνα. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τους καθηγητές του και τους συναδέλφους του μουσικούς, με εξαιρετικό ήθος και συνέπεια στις υποχρεώσεις του και το ίδιο αγαπητός είναι από το προσωπικό και τους άλλους φιλοξενούμενους στη Δομή της Κορίνθου. Αν ο Padu έπαιζε όχι τρομπέτα αλλά κάποιο δημοφιλές άθλημα σε αντίστοιχο επίπεδο, θα είχε τώρα λάβει τιμητική πολιτογράφηση και θα ετοίμαζε τις αποσκευές του για άλλες πολιτείες. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση ψηφίσματος , συμπαράστασης στην έκκληση που απευθύνουν Το ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Τεχνών και Πολιτισμού ΚΟΡΙΝΘΟΥ και η Πρωτοβουλία Κορινθίας «Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες», για την προστασία και τη χορήγηση ασύλου στον 20χρονο Padοu Bendo Mayuma, για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται στο ιστορικό της παρούσας απόφασης.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις επί του νομοσχεδίου για την Υγεία: Δημόσια, δωρεάν, με πραγματικές αυξήσεις και προσλήψεις

admin2020

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies