ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΗλείαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

ΤΟ ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως την 28η Φεβρουαρίου.

Ενόψει της οικονομικής κρίσης πού μαίνεται και θα εξακολουθήσει να μαίνεται, είναι βέβαιο ότι οι καταναλωτές   θα προσελκυθούν από τις προσφορές των καταστημάτων.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις αγορές τους και πριν προβούν στην τελική αγορά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

·         Όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν ευκρινή αναφορά της κανονικής και της νέας μειωμένης τιμής.

·         Η μειωμένη τιμή κάθε προϊόντος αναφέρεται στην χαμηλότερη τιμή πού πωλείτο το προϊόν πριν από τουλάχιστον 30 ημέρες.

·         Εάν επιλεγεί η αγορά μέσω των γρήγορα διαδεδομένων καταστημάτων STOCK ή OUTLET, τότε στις πινακίδες αναγραφής των τιμών εκπτώσεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται η Παλαιά τιμή πωλήσεως διεγραμμενη με εμφανή τρόπο και η νέα μειωμένη τιμή πώλησης ώστε ο καταναλωτής να μπορεί αμέσως να διακρίνει το ποσοστό έκπτωσης.

·         Στις περιόδους εκπτώσεων ή προσφορών τα καταστήματα STOCK ή OUTLET υποχρεούνται να εμφανίζουν στις πινακίδες όλες τις ενδιάμεσες τιμές διαγραμμένες και, με έντονη γραφή, τη νέα μειωμένη τιμή διάθεσης και να αναγράφουν σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία μόνο τις λέξεις «εκπτώσεις», «προσφορές».

·         Σε περίπτωση προσπάθειας παραπλάνησης των Καταναλωτών με ψευδείς συγκρίσεις τιμών των προϊόντων, τότε οι καταναλωτές θα πρέπει να καταγγέλλουν το φαινόμενο τόσο στην αρμόδια διεύθυνση εμπορίου, όσο και  στα κατά τόπους ινστιτούτα Καταναλωτών.

·         Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που ο καταναλωτής θελήσει άμεσα να υπαναχωρήσει από την αγορά, τότε το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να του επιστρέψει το αντίτιμο της πωλήσεως του προϊόντος. Σε περίπτωση αρνήσεως, είτε προσπάθειας να παράσχει στον Καταναλωτή άλλο προϊόν με την ίδια η μεγαλύτερη αξία, πληροφορούμε τους καταναλωτές ότι αυτή η πρακτική είναι εντελώς παράνομη και θα πρέπει να υπάρχει άμεση καταγγελία.

·         Στην Κορινθία οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση εμπορίου ΠΕ Κορινθίας τηλέφωνα 2741363200 2741363211 και στο Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας 2741111826-6940851360

Σχετικές αναρτήσεις

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies