ΔιεθνήΕιδησούλες

Το Κρεμλίνο θα δώσει πληροφορίες για τους οργανωτές της «προβοκάτσιας» στην Μπούτσα

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας συζήτησαν για την «σκηνοθετημένη προβοκάτσια» στην Μπούτσα και οι πληροφορίες για αυτούς που την οργάνωσαν θα δημοσιευθούν στην ώρα τους, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή .

«Φυσικά, αυτό το θέμα συζητήθηκε», είπε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση εάν οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πρόκληση στην Μπούτσα και τους διοργανωτές της.

«Είναι γνωστό και αποδεικνύεται με αρκετές λεπτομέρειες και με επιχειρήματα, ότι πρόκειται για μια συνολική μυθοπλασία και για μια σκόπιμα σκηνοθετημένη σκηνή», υπογράμμισε ο Πεσκόφ, ωστόσο απέφυγε να πει ποια χώρα συγκεκριμένα βρίσκεται πίσω από αυτή τη σκηνοθεσία. «Οι πληροφορίες θα δημοσιευτούν στην ώρα τους», είπε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντρερ Λουκασένκο είχε δηλώσει στο Associated Press ότι Βρετανοί έφτασαν στην Μπούτσα από την Λβιβ για να προετοιμάσουν «επιθέσεις πληροφόρησης». Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, οι διοργανωτές της σκηνοθεσίας είναι «κυρίως οι Βρετανοί».

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι η «σφαγή της Μπούτσα» είναι σκηνοθετημένη καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν πλήρως από την πόλη στις 30 Μαρτίου, ενώ οι «αποδείξεις των εγκλημάτων» εμφανίστηκαν μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, όταν οι υπάλληλοι της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας έφτασαν στην πόλη.

Το υπουργείο ισχυρίζεται επίσης ότι στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της Μπούτσα, Ανατόλι Φεντορούκ επιβεβαίωσε στη δήλωσή του σε βίντεο ότι δεν υπήρχαν ρωσικές δυνάμεις στην πόλη, αλλά δεν ανέφερε ότι δεν υπήρχαν πτώματα αμάχων στους δρόμους.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε την κατάσταση στην Μπούχα «επίθεση ψευδών ειδήσεων».

Πηγή: 902.gr / TASS

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies