Μεσσηνίας

Το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά έκανε το τελευταίο του ταξίδι στον κόσμο του Erasmus+

Το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά έκανε το τελευταίο του ταξίδι στον κόσμο του Erasmus+ για φέτος, στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ “Statistics in Real Life” του Λυκείου.
Πραγματοποιήθηκε από 27/02-04/03/2023 η 4ηκινητικότητα για το πρόγραμμα «Η Στατιστική στη ζωή μας», που υλοποιείται σε συνεργασία με σχολεία από την Σουηδία, Πορτογαλία, Πολωνία και Ισπανία. Οχτώ μαθητές του Λυκείου με τις εκπαιδευτικούς Μαρία Δρέτα και Γιάννη Σταθόπουλο βρέθηκαν στην πόλη Alijo της Πορτογαλίας και έλαβαν μέρος σε ένα πρόγραμμα γεμάτο δράσεις για μια εβδομάδα.

Αρχικά, έγινε υποδοχή και ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και έγιναν οι πρώτες παρουσιάσεις των σχολείων και των πόλεων από τα ίδια τα παιδιά. Επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο και το κέντρο της πόλης Alijo. Μία άλλη επίσκεψή μας ήταν στο Favaios Village, όπου οι μαθητές με διασκεδαστικό τρόπο συμμετείχαν στην παραγωγή του παραδοσιακού ψωμιού του συγκεκριμένου χωριού. Ακόμη, ξεναγηθήκαμε και στο Wine Museum. Επίσης, πήγαμε στην πόλη Vila Nova de Gaia , όπου είδαμε το ELA Aquarium και έγινε και επίσκεψη στην ακτογραμμή για παρατήρηση της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής στην προέλαση της θάλασσας . Ακόμη πήγαμε βαρκάδα μεταξύ Jacinto Dunes και Aveiro City όπου κατεβήκαμε και έγινε ξενάγηση. Βέβαια δεν έλειψαν τα εργαστήρια , όπου τα παιδιά συνεργάστηκαν στην κατασκευή διαγραμμάτων, ακολουθώντας στατιστικά στοιχεία, που σχετίζονταν με την διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας και βροχόπτωσης τα τελευταία 20 χρόνια σε κάθε χώρα εταίρο. Μία άλλη επίσκεψη και βαρκάδα έγινε στο Douro River μεταξύ Pinhao και Tua. Στην Tua πήγαμε στο Interpretative Centre της κοιλάδας εκεί και
είδαμε και το φράγμα τους. Οι εκδρομές συνεχίστηκαν με το Βιολογικό Πάρκο στην Serra da Meadas και την πόλη Lamego. Το πρόγραμμα έκλεισε με επίσκεψη στην πόλη Vila Real και το Επιστημονικό τους κέντρο εκεί. Κάθε απόγευμα οι μαθητές φιλοξενούνταν σε σπίτια μαθητών του σχολείου της Πορτογαλίας, όπου έζησαν από κοντά την καθημερινότητα των οικογενειών, την κουλτούρα τους, την διατροφή τους, ακόμη και τον τρόπο διασκέδασής τους. Η φιλοξενία μας εκεί έκλεισε με πάρτι, παραδοσιακούς χορούς, αγκαλιές, χαμόγελα και συγκίνηση.

Για τους μαθητές που ταξίδεψαν στην Πορτογαλία ήταν μια μοναδική εμπειρία. Γνώρισαν από πρώτο χέρι τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Πορτογαλίας,απέκτησαν νέους φίλους και συνεργάστηκαν με ευπρέπεια. ‘Όπως είπαν αυτή η φανταστική εμπειρία τους γέμισε γενικά σαν ανθρώπους .Γύρισαν στην Ελλάδα με μια βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις , μνήμες και αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά που έζησαν θα τους συνοδεύουν για πάντα και θα τα θυμούνται με αγάπη και πολλή νοσταλγία.

Ο St. Augustine είπε: Ο κόσμος είναι σαν ένα βιβλίο και αυτοί που δεν ταξιδεύουν είναι σαν να διαβάζουν μόνο την πρώτη σελίδα.

Επόμενο ραντεβού της ομάδας “Statistics in Real Life” τον Απρίλιο του 2023 στην Ελλάδα!

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies