Μεσσηνίας

Το μήνυμα του Άγγελου Χρονά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η φετινή επέτειος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μας βρίσκει όλους κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που έχει επιφέρει. Εκτός όμως από την πανδημία ο φετινός εορτασμός έχει και άλλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παρελθόν. Υπάρχει το κίνημα «Metoo» που προσπαθεί να φέρει στο φως φαινόμενα που δεν συνάδουν με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας. Φαινόμενα που αντιμετωπίζουν όποιον θεωρείται αδύναμος, σε θέση θύματος και σε θέση αντικειμένου εκμετάλλευσης.

Παράλληλα ο φετινός εορτασμός συμπίπτει και με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μία εποχή που οι γυναίκες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και απέδειξαν ότι διαθέτουν την ίδια γενναιότητα, την ίδια ανδρεία, τον ίδιο πόθο για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Χαρακτηριστικές μορφές η Μαντώ Μαυρογένους, η Μπουμπουλίνα, οι Σουλιώτισσες, η Ψωροκώσταινα και πολλές άλλες.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε εποχή υπάρχει και μία ή περισσότερες γυναίκες που σπάνε τα στερεότυπα, τα οποία δυστυχώς συνεχίζουν να υφίστανται, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πολλά βήματα προς το μπρος και στη χώρα μας, για πρώτη φορά έχουμε Γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Παρά ταύτα απομένουν πολλά να γίνουν σε όλους τους τομείς. Η ισότητα δεν έχει επέλθει και δεν είναι τυχαίο πως η γυναίκα δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο είτε σε επαγγελματικό, είτε σε κοινωνικό, είτε στο οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο. Θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε ώστε η πολυπόθητη ισότητα να επέλθει και η γυναίκα να στέκεται στο πλευρό του άντρα, σε όποιο χώρο και αν είναι, και όχι λίγο πίσω ή και μπροστά σε κάποιες ίσως περιπτώσεις.

Η γυναίκα- γιατρός αλλά και η γυναίκα- αυτοδιοικητικός σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η ανθρωπότητα έχει αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες που έχουν προκύψει και προσπαθεί να στηρίξει όλους όσοι είναι δίπλα της, είτε στην οικογένειά της, είτε στην εργασία της, για το λόγο αυτό χρειάζεται και η ίδια τη δική μας στήριξη, τον δικό μας έμπρακτο σεβασμό και όχι μόνο σήμερα, που γιορτάζει αλλά κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο.

Ως εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πέραν των καθιερωμένων ευχών για «Χρόνια Πολλά» θέλω να υπενθυμίσω σε όλες τις γυναίκες της Περιφέρειας μας, το Δωρεάν Πρόγραμμα πρόληψης που υλοποιούμε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και να μην λησμονούν τον ετήσιο έλεγχο που περιλαμβάνει Τέστ Παπ για τις γυναίκες άνω των 25 ετών και Τέστ Παπ και μαστογραφία για τις γυναίκες άνω των 40 ετών.

Γιατί πάντα θέλουμε να σας έχουμε δίπλα μας, γιατί είστε το άλλο μισό μας. Και χωρίς υγεία τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί και ούτε να δοθεί κανένας αγώνας.

Σχετικές αναρτήσεις

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies