ΜεσσηνίαςΠολιτική

«Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας έχει εδραιωθεί στη χώρα μας εδώ και μήνες»

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ «Flash 99.4» Θεσσαλονίκης (Λάζαρος Θεοδωρακίδης)

«Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα και καταλύει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Flash 99.4» της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας: «Η διεθνής κοινότητα οφείλει να εξαντλήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να βρεθεί μια διέξοδος από την κρίση που απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή».
«Εδώ και μήνες έχει εδραιωθεί στην χώρα μας ένα διαρκώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας» τόνισε στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι «οι αυξήσεις του τελευταίου εξαμήνου οδήγησαν σε υψηλό 25ετίας στον πληθωρισμό ήδη από τον Ιανουάριο, ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι τον Φλεβάρη θα πάμε ακόμη πιο πάνω». «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα, όπως ζητάμε εδώ και μήνες, αλλά προσπάθησε με επιδοματικά ημίμετρα να ανακόψει την πληθωριστική χιονοστιβάδα», επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η εικόνα στην πραγματική οικονομία είναι πλέον ζοφερή. Πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα, ειδικά τώρα που ξεδιπλώνεται η ουκρανική κρίση» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, αναφερόμενος στην «μείωση του ΕΦΚ, που έχουμε ζητήσει με τροπολογία από τον Νοέμβριο και έχει ήδη εφαρμόσει η πλειονότητα των χωρών της ΕΕ», στην «στήριξη των πιο ευάλωτων με αξιοποίηση και των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων» και στην «ρύθμιση των αγορών, ειδικά στην ενέργεια, όπου μια άνευ προηγουμένου κερδοσκοπία στοιχίζει πολύ ακριβά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
«Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές για φοροελαφρύνσεις σε μεγάλα εισοδήματα και ακίνητη περιουσία και απευθείας αναθέσεις 7 δισ. στα δύο χρόνια της πανδημίας» αντιπαρέβαλλε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Πρόκειται για δημόσιο χρήμα που θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».
Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: https://youtube.com/watch?v=xAEKLMfNRjU&feature=share

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies