ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Κλείνει ανάμεσα στα άλλα και το κατάστημα της Νεμέας γράφοντας στα παλιά της Τα παπούτσια τα συμφέροντα του τόπου

Με μιά αιφνιδιαστική κίνηση η διοίκηση της Πειραιώς έκανε γνωστό σήμερα (28/6) ότι επίκειται μπαράζ λουκέτων καταστημάτων της, με τη συρρίκνωση του δικτύου της τράπεζας να εντατικοποιείται.

Ειδικότερα, μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιο και Αύγουστο) πρόκειται να κλείσουν 64 καταστήματα της Πειραιώς σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα των καταστημάτων της τράπεζας, στα οποία μπαίνει προσεχώς λουκετο συμπεριλαμβάνει και το κατάστημα της Νεμέας όπως και η πλειοψηφία των υπολοίπων καταστημάτων είναι ιδιόκτητο.

Μετά και τα νέα λουκέτα το δίκτυο της Πειραιώς θα περιοριστεί σε 420 καταστήματα, από 484 που αριθμεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  της ιστοσελίδας Σοφοκλέους in ,μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, με το προσωπικό των καταστημάτων που κλείνουν να βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε δυσμενή θέση και να εξωθούνται στην «οικειοθελή» αποχώρηση.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρόεδρος του Συλλόγου  Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) Μανώλης Μπεμπένης δήλωσε :

«Σήμερα ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα εν όψει της επικείμενης εθελουσίας  Σε αυτούς που παίζουν με το ψωμί των συναδέλφων έχουμε να τους πούμε ότι:
Δεν θα επιστέψουμε εκβιαστικά διλήμματα. Όσοι επιχειρούν τη δημιουργία τετελεσμένων θα μας βρούν δυναμικά απέναντι!»

 

Το πρόβλημα πλέον παίρνει μεγάλες διαστάσεις αφού οι τράπεζες, έχοντας ξεκοκαλίζουν τεράστια ποσά του δημοσίου προϋπολογισμού, προχωρούν σε υποβάθμιση ολόκληρων αγροτικών περιοχών, που κινδυνεύουν πλέον να μείνουν χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση ακόμα και ευαίσθητες εθνικά περιοχές στο Αιγαίο.

Θα θυμίσουμε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Εθνική Τράπεζα ότι κλείνει το κατάστημα Ξυλοκάστρου, επίσης ιδιόκτητο.

Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων των τραπεζών που κλείνουν είναι ιδιόκτητα , αφαιρεί εκ των πραγμάτων το επιχείρημα περί εξοικονόμησης δαπανών και φανερώνει ότι μόνος στόχος των τραπεζών είναι η αλόγιστη περιστολή δαπανών.

Στόχος που εκ των πραγμάτων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ακόμα μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος των περιοχών όπου απολύονται οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies