ΕιδησούλεςΚοινωνικά

Τραγωδία στην Λάρισα: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη είναι πάνω από 32 νεκροί ,85 τραυματίες και απροσδιόριστος αριθμός εγκλωβισμένων επιβατών στα συντρίμμια των βαγόνιων της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Επισήμως, ο αριθμός των νεκρών δεν επιβεβαιώνεται. “Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αριθμό νεκρών όσο είναι σε διάρκεια η επιχείρηση. Προτεραιότητα είναι η διάσωση και η περίθαλψη των τραυματιών” , ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, λίγο πριν από τις σήραγγες στα Τέμπη. Από την σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα.

Η μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε επιβατική αμαξοστοιχία και εμπορικό τρένο  θα έπρεπε να είχε αποτρέψει το σύστημα τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης.

«Η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την σύγκρουση έχει κατασβεστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι καπνοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σημείο είναι από κάποια λάδια της μηχανής» είπε στο protothema.gr αρμόδια πηγή με γνώση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης περίπου στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτή την ώρα, οι δραματικές προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης εγκλωβισμένων επιβατών εστιάζονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που υπέστη τα αποτελέσματα της σφοδρής σύγκρουσης με μεγαλύτερη ένταση. Οι εικόνες που έρχονται από τα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι συγκλονιστικές. Τα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί επέβαιναν στα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

 

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είχε αναχωρήσει στις 19:22.

 

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Στο σημείο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, για να παραλάβουν τους τραυματίες.

 

Στο σημείο σπεύδουν και λεωφορεία για την παραλαβή των επιβατών, που είναι καλά στην υγεία τους.

Η 1η Στρατια και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλιας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτοκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περιπτωση τέτοιων ατυχηματων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή, εαν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

 

Για «αδιανόητο λάθος» μίλησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΟΣΕ. Ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ο Κώστας Γενιδούνιας, δήλωσε (OPEN) πως η μέρα που ξημέρωσε «δεν είναι καλή». Αναφερόμενος στη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων ανέφερε πως «δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας, τα φωτοσήματα, η τηλεδιοίκηση, τα συστήματα προστασίας» και εξήγησε πως η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη «είναι διπλή, τα τρένα βρεθήκαν στην ίδια γραμμή και συγκρούστηκαν».

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies